NIŠTA OD PRVE MEDALJE: / Hrvatska streljačica ostala bez postolja u finalu zračne puške

Image

Najbolja hrvatska streljačica Snježana Pejčić ipak nije uspjela osvojiti prvu medalju za Hrvatsku na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

6.8.2016.
14:28
VOYO logo

Pejčić je kao sedma u kvalifikacijama izborila finale zračne puške, a na istom mjestu završila je i natjecanje. Druga hrvatska predstavnica Valentina Gustin pak s 23. mjestom nije izborila finale.

Tridesetčetverogodišnja Riječanka odlično je započela finalni nastup, nakon prva tri metka bila je u vodstvu s rezultatom 31.3, ali potom je uslijedio prvi lošiji hitac od 9.5 koji ju je spustio na sedmu poziciju. Ipak, nekoliko dobrih pogodaka Pejčić se vratila na šesto mjesto, te je imala 0.5 kruga prednosti u odnosu na Iranku Elaheh Ahmadi uoči eliminacijskog hica za ulazak među šest najboljih. Nažalost, tada je Pejčić pogodila samo 9.9, dok je Ahmadi bila odlična sa 10.7 i tako izbacila našu predstavnicu iz daljnjeg natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sretna finalom

"Finale Olimpijskih igara u mojoj slabijoj disciplini je zaista nešto za pohvaliti se, ali naravno da ostaje žal što nisam bolje pucala u finalu. Znam da nećete vjerovati, ali imala sam tremu, puška mi nije bila stabilna, pa su mi devetke odnijele bolji plasman. Dala sam sve od sebe i to je dovoljno za sedmo mjesto na Igrama", kazala je 34-godišnja Riječanka koja je prije osam godina u Pekingu osvojila broncu upravo u ovoj diciplini, a to je bila prva hrvatska streljačka olimpijska medalja.

"Peking je bio jako davno, više se i ne sjećam toga. Ja čak ni u Riju nemam osjećaj da sam na Olimpijskim igrama".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ništa ne obećava

Pejčić 11. kolovoza očekuje nastup u malokalibarskoj pušci, u kojoj drži svjetski rekord od 594 kruga i to postignut upravo na Olimpijskoj streljani Deodoro krajem travnja ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"O malom kalibru neću pričati. Finale u zračnoj pušci nije nikakav poseban znak jer su to dvije različite discipline. Na Olimpijskim igrama postoji čak 20 cura koje mogu uzeti medalju, pa neću ništa obećavati", kazala je Pejčić nakon svog trećeg olimpijskog finala. Na prošlim Igrama u Londonu bila je 18. u zračnoj i peta u malokalibarskoj pušci.

Prvu zlatnu medalju u Riju osvojila je 19-godišnja Amerikanka Virginia Thrasher koja je u finalu pogodila odličnih 208.0 krugova, do srebra je stigla Kineskinja Li Du, inače olimpijska pobjednica u ovoj disciplini iz Atene 2004., a koja je bila najbolja u kvalifikacijama, ona je u finalu imala 207.0 pogodaka, dok je broncu osvojila braniteljica naslova iz Londona otprije četiri godine, još jedna Kineskinja Siling Yi sa 185.4.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo