ODLAZAK VELIKANA TALIJANSKOG NOGOMETA: / Odlučio je oprostiti se protiv bivše momčadi

Image

Svjetski nogometni prvak iz 2006. godine, talijanski napadač Luca Toni u srijedu je objavio kako će u nedjelju odigrati svoju posljednju utakmicu u profesionalnoj karijeri.

4.5.2016.
14:13
VOYO logo

Toni će tako posljednju utakmicu u karijeri odigrati u dresu Verone, koja je ove sezone posljednja na ljestvici Serie A, protiv Juventusa, koji je osigurao peti uzastopni naslov prvaka Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Krajem svibnja slavi 39. rođendan

"Odluka je bila vrlo teška, a istina je da više ne mogu. Mislim da će zadnji nastup biti mješavina veselja i žalosti", rekao je Toni koji će krajem ovoga mjeseca napuniti 39 godina.

Visoki i snažni napadač tijekom karijere odigrao je 47 utakmica za "azzurre" i postigao 16 pogodaka, te je bio članom reprezentacije koja je 2006. godine u Njemačkoj osvojila naslov svjetskog prvaka. Dva je puta bio i najbolji strijelac Serie A, prvi put kao igrač Fiorentine u sezoni 2005/06. kada je postigao 31 pogodak, a drugi put prošle sezone kada je u dresu Verone postigao 22 gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Proslavio se u Palermu

Nakon više godina provedenih u talijanskim niželigaškim klubovima, Toni je slavu stekao u dresu Palerma za koji je nastupao od 2003. do 2005. godine i za koji je u 80 utakmica postigao 50 godina. Uslijedio je dvogodišnji plodan boravak u Fiorentini koji mu je osigurao transfer u Bayern iz Muenchena za koji je nastupao od 2007. do 2010. godine. U smiraj karijere vratio se u Italiju gdje je nastupao za Romu, Juventus, Fiorentinu, te od 2013. za Veronu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ove sezone je Toni zbog ozljeda sakupio 15 nastupa za Veronu tijekom kojih je postigao pet pogodaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo