ODGOĐENA ODLUKA O SUDBINI NA KLUPI BIH: / Prosinečki nije smijenjen, ali situacija ne izgleda dobro

Image
Foto: Profimedia

Odluku o Prosinečkom čelnici saveza namjeravaju donijeti u miru

17.10.2019.
16:18
Profimedia
VOYO logo

Najavljeni sastanak čelnika Nogometnog saveza BiH i izbornika Roberta Prosinečkog, koji se trebao održati u četvrtak, a na kojemu se, prema pisanju nekih sarajevskih medija trebala donijeti odluka o njegovoj smjeni, nije održan.

Kako piše sarajevski Dnevni Avaz, koji je rano u četvrtak čak i najavio odlazak Roberta Prosinečkoga pozivajući se na "pouzdane izvore u vrhu Nogometnoga saveza te zemlje", zaključeno je da se u miru, nebitno dan ili dva nakon utakmice, sjedne i analizira kompletna situacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odluka moguća i u četvrtak navečer?

List dodaje, uz ogradu da je ipak moguća neka dramatično negativna odluka po Prosinečkoga u večernjim satima u četvrtak, kako se prvo trebaju pronaći razlozi ogromnih oscilacija u pristupu na utakmicama.

Procedura smjene izbornika bosanskohercegovačke nogometne vrste je krajnje komplicirana. Nogometni savez te zemlje funkcionira na nacionalnom paritetu tako da primjerice članovi Predsjedništva hrvatske nacionalnosti i predstavnici Nogometnog saveza Republike Srpske mogu spriječiti smjenu Roberta Prosinečkog.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Problemi u kvalifikacijama

Popularni "Žuti" je u siječnju prošle godine imenovan za izbornika reprezentacije BiH i vrlo uspješno ju je vodio u Ligi nacija te čak izborio i plasman u elitni razred, što je polučilo pravu nogometnu euforiju kod naših susjeda.

Image
Foto: PIXSELL, STR-4321
Image
Foto: PIXSELL, STR-4321

Utakmica kvalifikacija za Euro: Bosna i Hercegovina - Lihtenštajn

Nevolje su nastale u kvalifikacijama za EURO 2020. godine. Neočekivani gostujući porazi od Finske i Armenije praktično su uništili sve šanse da BiH zauzme jedno od prva dva mjesta u skupini koja izravno vode na EURO, pa je Prosinečki odmah nakon loše igre i poniženja u Erevanu podnio ostavku. Na nagovor čelnika Nogometnoga saveza, koji nisu prihvatili ostavku, prihvatio je voditi momčad i u preostalim utakmicama, pa je sve do susreta u Ateni s Grčkom u utorak, još bilo nekih izgleda za osvajanje drugoga mjesta. Porazom 1-2 u zadnjim sekundama susreta te su nade nestale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reprezentacija BiH do kraja kvalifikacija mora odigrati još dva susreta, 15. studenoga dočekuje Italiju, a tri dana potom gostuje u Lihtenštajnu. Ipak, plasman na EURO može izboriti kroz dodatne kvalifikacije koje su izborene kroz Ligu nacija. No, prije toga u kvalifikacijskoj skupini moraju osvojiti treće mjesto za što imaju objektivne šanse.

Žele promjenu?

Ranije u četvrtak smo pisali da je Prosinečki definitivno prekrižen na klupi Bosne i Hercegovine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
ŽUTI JE DEFINITIVNO PREKRIŽEN? /

'A, što da radimo? Hajde ti meni reci. Očito je da ovako više ne ide'

A, što da radimo? Hajde ti meni reci. Očito je da ovako više ne ide. Moramo pred baraž nešto promijeniti. Mislim da Prosinečki neće ostati izbornik. Navodno je to rekao za SportSport.ba jedan od članova Izvršnog odbora.

Odbijena ostavka

Sada je samo pitanje tko će ga naslijediti. BiH samo teoretski može još osvojiti drugo mjesto i tako se kvalificirati za EURO, ali priliku za popravak će imati u dodatnim kvalifikacijama u ožujku sljedeće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prosinečki je, inače, prošlog mjeseca nakon šokantnog poraza od Armenije u kvalifikacijskoj utakmici u Jerevanu (4:2) još vruć i u elementu dao ostavku. Nakon povratka u Sarajevo je još jednom potvrdio da odlazi, da bi potom došlo do neočekivanog obrata. Nogometni savez BiH je njegovu ostavku odbio i pružio mu punu podršku da ostane na klupi. Na kraju je ostanak potvrdio i sam “Žuti”.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo