OI

POTVRDIO BACH

ODGODA OLIMPIJSKIH IGARA KOŠTAT ĆE 800 MILIJUNA DOLARA: U slučaju nastavka pandemije, bit će još i gore

Predsjednik MOO-a je odbio nagađati o mogućoj novoj odgodi OI ako koronavirus i dalje bude glavna briga sljedeće godine

Međunarodni olimpijski odbor očekuje troškove od 800 milijuna dolara zbog odgode Olimpijskih igara u Tokiju 2020. godine, izjavio je u četvrtak predsjednik MOO-a Thomas Bach.

U ožujku su Međunarodni olimpijski odbor i japanska Vlada odlučili odgoditi OI na godinu dana zbog pandemije koronavirusa.

“Predviđamo da ćemo morati snositi troškove do 800 milijuna dolara zbog svog dijela i odgovornosti u organizaciji odgođenih Igara Tokio 2020.”, rekao je Bach na sastanku Izvršnog odbora MOO-a.

HRVATSKI VATERPOLO U DOBA KORONE I NAKON NJE: Grogirani ratnik koji se bori, ali i vapi za pomoći; ‘U teškoj smo situaciji, ali idemo dalje’

Čeka se cjepivo

Kazao je kako će oko 650 milijuna dolara ići za organizaciju Igara sljedeće godine, a 150 milijuna dolara u podršku međunarodnim federacijama i nacionalnim olimpijskim odborima.

Brojka koju je objavio Bach ne uključuje i troškove koje će imati organizatori i japanska vlada zbog 12-mjesečnog odgađanja najvećeg svjetskog multi-sportskog događaja.

Predsjednik MOO-a je odbio nagađati o mogućoj novoj odgodi OI ako koronavirus i dalje bude glavna briga sljedeće godine.

“Sada radimo s punim angažmanom na uspjehu OI. Još smo godinu i dva mjeseca od otvaranja ovih odgođenih Olimpijskih igara. Ne bi trebali poticati nagađanja o budućem razvoju,” naglasio je.

Oko četiri milijuna ljudi je zaraženo je u svijetu koronavirusom, a blizu 300.000 je umrlo od ove bolesti širom svijeta.

Više od 90 cjepiva trenutno se razvija širom svijeta, a osam je u fazi kliničkog ispitivanja.

Povratak na Net.hr