ODBOJKAŠI MLADOSTI OSTALI BEZ LIGE PRVAKA: / Presudio im poraz od Benfice

Image
Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Mladost je posljednji put igrala u Ligi prvaka prije 20 godina

27.11.2019.
23:39
Marko Prpic/PIXSELL
VOYO logo

Odbojkaši zagrebačke Mladosti nisu uspjeli izboriti plasman u Ligu prvaka nakon što su u uzvratnom susretu posljednjeg pretkola u Domu odbojke Bojan Stranić izgubili od lisabonske Benfice sa 1-3 (20-25, 19-25, 25-20, 21-25).

Mladost je u prvom susretu u Lisabonu izgubila od Benfice sa 0-3 (22-25, 20-25, 22-25) i u uzvratu u Zagrebu je lovila pobjedu 3-0 ili 3-1 kako bi izborila 'zlatni set' i preko njega stigla do Lige prvaka. Nažalost, Portugalci su poveli sa 2-0 i već tada je priča bila gotova. Na koncu su gosti slavili sa 3-1 i izborivši plasman u najjače europsko odbojkaško natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najbolji igrač u portugalskim redovima bio je Thiago Raphael Oliveira sa 19 poena, dok je Honore upisao 13, a Lopes deset poena. Kod Mladosti su najbolji bili Marino Marelić sa 12 i Tomislav Mitrašinović sa 10 poena.

Pad na posljednjoj prepreci

Hrvatski prvak je u prvom kvalifikacijskom kolu sa dvije pobjede bio bolji od engleske momčadi IBB Polonia London. U drugom pretkolu odvijala se daleko veća borba. Protivnik je bio austrijski prvak SK Zadruga Aich/DOB, a nakon što su obje momčadi ostvarile pobjede sa po 3-1, odlučivao je "zlatni set" u kojem je Mladost slavila sa 15-9 izborivši treće pretkolo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednja prepreka na putu do ulaska u grupnu fazu 'elitnog društva' u kojem je Mladost bila prije 20 godina, je bila portugalska Benfica, no portugalski sastav se pokazao boljim.

Mladost je posljednji put igrala u Ligi prvaka prije 20 godina. Tada su bile dvije skupine sa po osam momčadi, a Mladost je nastupila u skupini B zauzevši posljednje mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo