MASTERS 1000

OBRAČUN NAJBOLJIH HRVATSKIH TENISAČA: Čilić bolji od Karlovića, gazi prema završnom Mastersu

Nakon osvojenog ATP turnira u Baselu, Marin Čilić nastavio je s dobrim igrama na pariškom Mastersu 1000. U hrvatskom obračunu 2. kola Čilić je sa 7:6 (7), 6:2 pobijedio Ivu Karlovića za sat i pol igre.

Bio je to njihov peti dvoboj i treća Čilićeva pobjeda.

U prvom setu obojica su čvrsto držali servise, a  Čilić u devetom gemu nije uspio na servis Karlovića iskoristiti dvije break lopte. Tada je proradio i servis Karlovića koji sa četiri asa odvodi set do tie-breaka u kojem je više koncentracije imao Čilić. Marin kod vodstva od 6:5 nije uspio iskoristiti svoj servis, ali mu je to uspjelo kod vodstva od 8:7 kada osvaja deveti poen s kojim za sat vremena igre osvaja prvi set.

U drugom setu  Čilić već u  petom gemu radi prvi break, a u sedmom po drugi put osvaja gem na Karlovićev servis nakon čega Međugorac sa lakoćom osvaja drugi set sa 6:2.

U 3. kolu protiv Goffina

Čilić je zadržao izglede za plasman na završni Masters. Trenutačno je 10. na ATP i deveti na Race ljestvici, koja odlučuje o putnicima u London. U pariškom Bercyju ovisi o rezultatima Čeha Berdycha koji ne bi smio doći do finala te Belgijca Goffina koji ne bi smio osvojiti turnir. Upravo protiv Goffina Čilić igra u 3. kolu.

 

 

Povratak na Net.hr