NOVI VATRENI KUJU SE U ČILEU: / Dvanaest dinamovaca predvodi reprezentaciju U-17

Image
Foto: Pixsell, Sanjin Strukić

Izbornik hrvatske U-17 nogometne reprezentacije Dario Bašić objavio je konačnu listu putnika na Svjetsko prvenstvo u ovom uzrastu koje će se od 17. listopada do 8. studenog održati u Čileu.

8.10.2015.
13:38
Pixsell, Sanjin Strukić
VOYO logo

Mladi "vatreni" su nastup u Čileu izborili na Europskom prvenstvu u Bugarskoj, gdje su ispali u četvrtfinalu od Belgije, a potom u doigravanju za odlazak na SP pobijedili Italiju. U Čileu će igrati u skupini A protiv domaćina (17. listopada), SAD-a (20. listopada) i Nigerije (23. listopada). Hrvatska na put kreće u petak, a prije početka prvenstva odradit će prijateljsku utakmicu protiv Meksika 12. listopada.

Dobili Nigeriju, izgubili od SAD-a

"Spremni smo za izazov. Tijekom priprema smo odradili sve zacrtano. Puno smo radili na obrani i na organizaciji napada. Raduje me što su napadači u dobroj formi," naglasio je izbornik Bašić

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je protiv Nigerije igrala nedavno na Suwon kupu u Južnoj Koreji pobijedivši 3:2, no od SAD je prošle godine dva puta minimalno izgubila.

"Nigerijci su odlična momčad, fizički su dobro pripremljeni, a protiv Amerikanaca smo dva puta minimalno izgubili. Radujem me što ćemo otvoriti SP protiv domaćina. To će za dečke biti praznik nogometa. Očekuje se 47,000 gledatelja. Mogu igrati bez pritiska, ali uz odgovoran pristup," poručio je Bašić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Dobro se poznajemo, većina je igrača iz Dinama'

Jedna od glavnih uzdanica hrvatske vrste u Čileu bit će mladi krilni napadač Dinama Josip Brekalo.

"Atmosfera u ekipi je sjajna. Dugo igramo zajedno, jer je većina igrača iz Dinama. Nigerija je fizički sjajna momčad, ali mi smo pametniji. Vjerujem kako možemo pobijediti i SAD i Čile," kazao je Brekalo koji je na turniru u Koreji zabio dva gola Nigerijcima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Valjda je ostalo nešto municije i za svjetsko prvenstvo," dodao je Brekalo.

Jozak: Ovo je sjajna generacija

Tehnički direktor reprezentacije Romeo Jozak je naglasio kako je u ovu reprezentaciju dosta uloženo, igrali su brojne utakmice, a očekivanja su velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je sjajna generacija. Dečki su prava momčad, ali i karakterno su dobri. Ispred njih je zahtjevan turnir," kazao je Jozak.

Tehnički direktor je naglasio kako se i od prijašnjih mlađih generacija mnogo očekivalo, no samo su neki ostvarili vrhunsku karijeru i probili se do A reprezentacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je generacija koja bi mogla dati najviše A reprezentativaca," poručio je Jozak.

Dva igrača iz Hajduka i Lokomotive

Hrvatsku će na Svjetskom prvenstvu u Čileu predstavljati čak 12 igrača Dinama, po dvojica iz Lokomotive i Hajduka, trojica igraju za strane klubove, jedan je iz Rijeke i Otoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Adrian Šemper (Dinamo), Ivan Nevistić (Rijeka), Matej Hudećek (Dinamo), Branimir Kalaica (Dinamo), Vinko Soldo (Dinamo), Martin Erlić (Sassuolo), Marko Đira (Dinamo), Nikola Moro (Dinamo), Luka Pasariček (Dinamo), Luka Ivanušec (Lokomotiva), Neven Đurasek (Dinamo), Marin Šverko (Karlsruhe), Borna Sosa (Dinamo), Davor Lovren (Dinamo), Matko Babić (Lokomotiva), Josip Brekalo (Dinamo), Dino Halilović (Udinese), Marin Karamarko (OSK Otok), Karlo Igor Majić (Dinamo), Bruno Šutalo (Hajduk) i Ivan Delić (Hajduk).

Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo