NOVI UDARAC ZA LIJEPU RUSKINJU: / Zbog dopinga ostaje bez milijunskog ugovora

Image
Image

Ruska tenisačica Marija Šarapova u ponedjeljak je navečer šokirala svjetsku javnost priznajem da je tijekom ovogodišnjeg Australian Opena pala na dopingu.

8.3.2016.
9:33
VOYO logo

Tenisačica je priznala da je bila pozitivna na zabranjenu supstancu meldonium, kojeg je prema vlastitim riječima prvi put koristila 2006. godine zbog manjka magnezija u organizmu.

Peterostruka pobjednica Grand slam turnira također je izjavila kako nije pozornije proučila novu listu zabranjenih supstanci koju je Svjetska anti-dopinška agencija (WADA) objavila u prosincu prošle godine, a na kojoj se našao i meldonmium.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iznenadila ih vijest

I dok Ruskinji sada preostaje da pričeka kakvu će joj kaznu propisati Svjetska teniska federacija, njen dugododišnji sponzor Nike odlučio je raskinuti njihov ugovor o suradnji vrijedan 90 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tužni smo i iznenađeni zbog vijesti o Mariji Šarapovoj. Odlučili smo prekinuti suradnju s njom dok se istraga ne završi. Nastavit ćemo pratiti situaciju", priopćili su iz Nikea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi prekinuti karijeru

Šarapova je jasno dala do znanja da ne želi prekinuti karijeru niti se oprostiti od tenisa na ovaj način te je dala naslutiti da se u slučaju suspenzije želi vratiti tenisu nakon što ona istekne.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ruskinja će u travnju, inače, proslaviti 29. rođendam, a bivša britanska tenisačica AnnabelCroft smatra kako će suspenzije dulja od godinu dana označiti kraj njene karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Igra konstantno napreduje i teško je zadržati se na vrhu. Nikad ne reci nikad jer je riječ o jednoj od najboljih. Jako je kompetitivna i ima čelićnu volju. Ne kažem da se ne bi mogla vratiti na vrhunsku razinu, ali tvrdim da će joj biti jako teško ako dobije dvogodišnju ili još veću suspenziju", poručila je Britanka za BBC.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na postrožene kazne za doping Šarapova bi mogla dobiti i četiri godine suspenzije. U međuvrmenu, Svjetska teniska federacija izrekla joj je privrmenu suspenziju koja stupa na snagu 12. ožujka.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo