NOVI PROBLEMI ZA HRVATSKOG PRVAKA: / Bjelica za obje utakmice osmine finala ostao bez kapetana, Ademi mora na operaciju

Image
Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Zbog problema s tetivom Hajrovićev nastup je također upitan

28.2.2019.
21:24
Igor Kralj/PIXSELL
VOYO logo

Nakon što je ranije u četvrtak objavljeno da je zbog problema s tetivom doveden pod znak upitnika nastup Izeta Hajrovića protiv Benfice u prvoj utakmici osmine finala Europske lige, stigla je nova loša vijest za Dinamo. Naime, NenadBjelica ostao je za obje utakmice s Portugalcima bez kapetana ArijanaAdemija.

Image
DINAMO OSTAJE BEZ KLJUČNOG IGRAČA ZA BENFICU? /

Bjelica će ga čekati do posljednjeg trena, otpadne li, zamjena je već spremna

Image
DINAMO OSTAJE BEZ KLJUČNOG IGRAČA ZA BENFICU? /

Bjelica će ga čekati do posljednjeg trena, otpadne li, zamjena je već spremna

Veznjak je u posljednjih nekoliko mjeseci povremeno počeo osjećati bolove u području trbušnog zida pa će nakon odgađanja po osobnoj želji zbog važnih utakmica morati na operaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Savjet zdravstvene službe GNK Dinamo je odmah predložio rješenje problema rutinskom operacijom, ali Ademi nije želio u najbitnijem trenutku za momčad i klub otići na operaciju nego je igrao pod injekcijama i kao pravi kapetan nosio ekipu do povijesnih pobjeda", priopćio je Dinamo, a oglasio se i klupski liječnik.

"Budući da su bolovi postali sve učestaliji, zbog čega Ademi više nije u stanju pružati svoj maksimum na travnjaku, u dogovoru s igračem problem će se ipak riješiti operativnim zahvatom, nakon kojega će oporavak trajati oko tri tjedna", rekao je dr. Ivica Smodek, javlja HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi susret za tjedan dana

Prva utakmica osmine finala između Dinama i Benfice na rasporedu je u četvrtak, 7. ožujka, od 18:55h na stadionu Maksimir, a uzvrat je tjedan dana kasnije u Lisabonu. Dinamo je posljednji put dohvatio euro-proljeće u sezoni 1969/70. plasiravši se u četvrtfinale Kupa pobjednika kupova u kojem je ispao od Schalkea. Dinamo je tada u izbacio Slovan iz Bratislave te Olympique Marseille, a potom izgubio obje utakmice od momčadi iz Gelsenkirchena (1-3, 0-1).

Image
Image

Arijan Ademi. Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Malo tko je tada mogao pomisliti kako će to biti posljednja europska utakmica Modrih na proljeće u idućih skoro pola stoljeća. Sve do ove sezone kada je Dinamo osvojio prvo mjesto u skupini D Europske lige, a potom načinio i korak više izbacivši u 16-ini finala Viktoriju Plzen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo