BRZE PROMJENE

NOVI ŠEF FIFE NAJAVIO REVOLUCIJU: Svjetska prvenstva više neće biti ista

Novi predsjednik Fife Gianni Infantino progovorio je o u intervjuu za službenu stranicu Svjetske nogometne fereracije o svojoj ideji povećanja broja reprezentacija na svjetskim nogometnim prvenstvima. Na posljednjem u Brazilu sudjelovale su 32 momčadi, a Infantino u budućnosti vidi 40 nacija na najvećim nogometnim smotrama.

“Nije tajna da vjerujem u povećanje broja momčadi na 40. Na taj način osam će reprezentacija dobiti priliku sudjelovati na prvenstvima i još veći broj će dobiti mogućnost za sudjelovanje”, poručio je Infantino.

Najvažniji sport na svijetu

Osim toga progovorio je o važnosti nogometa te je poručio kako je to najljepši i najvažniji sport na svijetu. Također uskoro bi se trebala donijeti odluka o korištenju video tehnologije na utakmicama, čemu se ranija struktura snažno protivila.

“Nogomet ima svoj tok i suca koji donosi važne odluke tako da moramo vidjeti kakav će utjecaj imati tehnologija na protočnost igre. Što prije moramo započeti s testiranjima”, poručio je Infantino te je otkrio što je presudilo u njegovoj pobjedi na izborima za predsjednika.

“Puno sam putovao i svojim očima vidio kakve su potrebe. Puno možemo učiniti s malo toga. Moramo ulagati u programe napravljene za svaku zemlju pojedinačno. Nisu jednake potrebe u Butanu, Madagaskari, Švicarskoj ili Paragvaju. Moramo na svaku zemlju gledati posebno”, zaključio je Infantino.

Povratak na Net.hr