Nisu ni oni ludi

NOVI RAJ: Znate li koliko zarađuju nogometaši u SAD-u?

Brazilski nogometaš, veznjak Orlando Cityja, Kaka najbolje je plaćeni nogometaš u američkoj MLS sa zaradom od 6,66 milijuna dolara godišnje, a iza njega su bivše zvijezde Premier League Steven Gerrard i Frank Lampard.

Sindikat igrača MLS-a otkrio je plaće u ligi i bivša zvijezda Milana i dobitnik Zlatne lopte 2007. zarađuje godišnje šest milijuna i 660.000 dolara, prenosi u srijedu Sky Sports.

Gerrard, s godišnjom zaradom od nešto više od 6.2 milijuna dolara u LA Galaxyju, na listi je ispred svog bivšeg reprezentativnog kolege Franka Lamparda koji u New York City FC-u dobija šest milijuna dolara godišnje.

Lampardovi suigrači u New York Cityju Španjolac David Villa te Talijan Andrea Pirlo također su visoko na listi zarada u MLS-u. Villa zarađuje nešto više od 5.6 milijuna dolara godišnje, dok bivši igrač Juventusa zarađuje nešto manje od dva milijuna na godinu.

Gerrardovi suigrači u LA Galaxyju Robbie Keane, sa 4,5 milijuna godišnje, i Giovani Dos Santos, koji zarađuje nešto više od 4 milijuna godišnje također su visoko na popisu. Lampardov suigrač iz Chelsea – Didier Drogba u Montreal Impactu zaradi godišnje 1,66 milijuna dolara.

Povratak na Net.hr