NOVI HLADAN TUŠ ZA NJEGA: / Ronaldo promašio jedanaesterac, Austrija zadržala Portugal

Image

utakmici 2. kola skupine F na Europskom nogometnom prvenstvu Portugal i Austrija su u Parizu igrali 0:0.

18.6.2016.
20:45
VOYO logo

Jedan od papirantih favorita Eura Portugal niti u svom drugom nastupu u Francuskoj nije uspio stići do slavlja, iako je napadao gotovo čitavim tijekom susreta, te uputio čak 23 udarca prema golu austrijske reprezentacije imao i jedanaesterac (kojeg je promašio Ronaldo).

Utakmica je počela velikom prilikom Austrije koja je bila u prilici povesti već u 3. minuti nakon što je Sabitzer ubacio s desne strane, Harnik je ostao nečuvan u petercu, ali je njegov udarac glavom sa samo tri metra prošao uz vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilike se nizale

Portugalci su potom preuzeli kontrolu utakmice, ali iz nekoliko odličnih prilika u prvom poluvremenu niti jednom nisu uspjeli poslati loptu iza leđa Almera. Prvo je Nani u 12. minuti osvojio loptu na lijevom krilu, te se sjurio u kazneni prostor i uputio oštar udarac koji je austrijski vratar uspio neutralizirati. Novu šansu za Portugal propustio je njegov najbolji strijelac Cristiano Ronaldo kojega je odličnom prizemnom loptom uposlio Guerreiro, no napadač madridskog Reala je sa 10 metara promašio vrata. Najbliži pogotku bio je Nani u 29. minuti, ali njegov udarac glavom nakon centaršuta Andrea Gomesa odsjeo je na vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvi dio završio je kao što je i počeo - velikom prilikom Austrije. Pepe je oštrim prekršajem zaustavio Alabu na samom ulazu u kazneni prostor, ali potpuno iskosa s desne strane. Skraćeni korner izveo je upravo Alaba, a njegov snažni udarac završio bi u mreži da loptu s gol-linije nije izbacio Vieirinha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Drugo poluvrijeme započelo je opasnim udarcima iz daljine. Za Austriju je već u 46. minuti zaprijetio Ilsanker, a za Portugal u 55. Ronaldo, no oba vratara su bila na visini zadatka. Almer je Ronaldov udarac odbio u korner nakon kojega je portugalska zvijezda još jednom zaprijetila, tada glavom, a austrijski je vratar ponovno bio siguran u intervenciji.

Inicijativa Portugala

Portugal je nastavio s inicijativom, a u 79. minuti talijanski sudac Rizzoli svirao je kazneni udarac kada je nakon međusobnog povlačenja Ronalda i Hintereggera pokazao na bijelu točku. Izvođenja se prihvatio sam Ronaldo, no njegov je udarac završio u vratnici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ranije u subotu u ovoj skupini su Island i Mađarska igrali 1-1, pa nakon dva kola na ljestvici vodi Mađarska s četiri boda, po dva boda imaju Island i Portugal, dok je Austrija posljednja s jednim bodom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 3. kolu u srijedu 22. lipnja od 18 sati će igrati Island - Austrija u Saint-Denisu, te Mađarska - Portugal u Lyonu.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

93' - KRAJ! Ronaldova slavljenička utakmica završila je podjelom bodova Portugala i Austrije nakon što su dvije reprezentacije odigrale susret bez golova i pobjednika.

Ronaldo je na turniru dosad uputio 20 udaraca, što je više od devet reprezentacija koje se natječu na Euru. Još čeka na pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - Igrat će se jopš tri minute sudačke nadoknade utakmice.

85' - Ronaldo je zatresao austrijsku mrežu, ali iz opravdano dosuđenog zaleđa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

78' - Jedanaesterac za Portugal. Hinteregger je na nedozvoljen način pokušao zaustaviti Ronalda koji je u šansi postati prvi igrač u povijesti koji je zabijao na sedam uzastopnih velikih natjecanja (svjetska i europska prvenstva). NIJE USPIO, Ronaldo s bijele točke pogađa okvir gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

74' - Vidljiv je pad u igri obiju reprezentacija, umor čini svoje pa osim povremenih bljeskove pojedinaca ne ostaje puno toga za opisati.

71' - U igru za Portugal ulazi Joao Mario, a izlazi Ricardo Quaresma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

65' - Cristiano Ronaldo ponovno je okušao svoj šut, ovaj puta iz slobodnog udarca. Lopta je otišla iznad grede.

64' - David Alaba napušta travnjak. U redove austrijske reprezentacije ulazi Alessandro Schöpf.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

55' - Prva prava prilika za Portugal u nastavku igre. Silovit je bio pokušaj Cristiana Ronalda, ali još bolja reakcija austrijskog vratara Almera koji je loptu odbio u korner. Iz njega nova prilika za Ronalda i Portugal, ali i novi dokaz Alverove spremnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Započelo je drugo poluvrijeme. Bez promjena u sastavima obiju reprezentacija.

Odmah šansa Austrije u kojoj je Rui Patricio dobro intervenirao na prizeman udarac Ilsankera.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Gotovo je prvo poluvrijeme u kojemu je Portugal stvorio više šansi, Austrija praktički samo dvije, ali na semaforu nema promjene rezultata: 0:0

Tekst se nastavlja ispod oglasa

41' - Alaba je oštro centrirao prema vratima, ali Rui Patricio je nekako uspio obraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

40' - Slobodan udarac za Austriju, žuti karton dobio je Pepe koji je na rubu 16-erca s desne strane srušio Davida Alabu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

38' - Ronaldo još jednom u prilici, ali pucao je ravno u Almera.

31' - Žuti karton za Ricarda Quaresmu zbog prigovora

Image
Image

29'- Portugal napada i napada, sad je Nani pogodio vratnicu!

22' - Sjajno je prošao Guerreiro po lijevoj strani, vratio u sredinu za Ronalda koji je poslao loptu pored lijeve vratnice. Kakav promašaj!

12' - Iznenada je sijevnula prilika za Portugal, Nani je s lijeve strane prošao u 16-ercu, šutirao iskosa sa svega pet metara, ali je Almer čudesno obranio.

3' - Kakva prilika za Austriju! Ubacio je Sabitzer s desne strane, a Harnik iz velike blizine nije uspio pogoditi mrežu Rui Patricija.

1' - Počela je utakmica u Parizu.

20:55 - Sviraju se austrijska i portugalska himna. Austrija se nada pobjedi, prvoj na velikim natjecanjima nakon 19. lipnja 1990. kad su svladali SAD s 2:1 na SP-u Italiji.

20:50 - Aleksandar Dragović isključen je na prošloj utakmici. U prvih 11 Portugala su, za razliku od prošle utakmice Quaresma i William Carvalho.

20:45 - Utakmicu sudi Talijan Rizzoli.

20:40 - Ronaldo će ući u povijest, postat će igrač s najviše nastupa za Portugal. Nadmašio je Luisa Figa koji ima 127 nastupa za reprezentaciju

20:30 - Trenutačno Portugal ima bod u skupini, razočarao je remijem protiv Islanda. Što bi tek trebali reći Austrijanci, koji su u kvalifikacijama pobijedili u devet od deset utakmica, a onda na Euru doživjeli poraz protiv Austrije. U ovoj skupini danas su igrali Island i Mađarska, završilo je 1:1.

Image
MAĐARSKA PRED VRATIMA RAJA: /

Šok za Islanđane, autogolom u 88. minuti poklonili remi Mađarima

20:15 - Objavljeni su sastavi obje momčadi, a ovako bi to trebalo izgledati na terenu:

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo