NOVI DETALJI O MAMIĆEVOM LUDILU NA POLJUDU: / 'Držali su ga dok je pokušavao doći do Pašalića'

Image
25.10.2016.
12:32
VOYO logo

Slobodna Dalmacija doznala je detalje sukoba bivšeg izvršnog predsjednika Dinama Zdravka Mamića s Ivom Begom, odnosno situacije koja je prethodila sukobu s legendom Hajduka. Spomenuti dnevni list piše kako u sudnicu na ročište nisu došli Mamić, njegova odvjetnica ni Bego, ali je bio njegov odvjetnik Damir Grujić. Sutkinja je saslušala urednika sportske rubrike Slobodne Dalmacije Marka Bilića, te su pregledane snimke događaja iz svečane lože na Poljudu u ožujku 2014. godine koje je dostavio Mladen Kujundžić iz Prve policijske postaje, koji zastupa optužni prijedlog.

NOVI PRAVNI MANEVAR: Otkrivamo zašto Zdravko Mamić želi što prije sjesti na optuženičku klupu

Image
Image

Zdravko Mamić sukobio se s Hajdukovom legendom Ivom Begom. Ivo Cagalj/PIXSELL

Potvrdio navode optužnog prijedloga

U svojem iskazu Marko Bilić potvrdio je navode optužnog prijedloga koji terete Zdravka Mamića za remećenje javnog reda i mira, i to u onom dijelu gdje je on bio svjedok očevidac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bio sam u neposrednoj blizini, na metar-dva udaljenosti od Zdravka Mamića u svečanoj loži. Cijelo prvo poluvrijeme bio je miran te se u pauzi udaljio, a kada se vratio, ponašao se posve drukčije. Na početku drugog poluvremena je, ničim izazvan, pokazao srednji prst i odmjerio od šake do lakta u smjeru članova vodstva HNK Hajduk", kazao je Bilić i dodao kako je nakon toga Mamić sjeo, da bi u jednom trenutku ponovno počeo galamiti.

Image
Image

Poludio na Pašalića

"Milorad Pašalić mu je onda rekao: 'Sjedi dolje!' Mamić se okrenuo prema njemu, držala su ga dvojica ili trojica dok je on prijeteći i psujući pokušavao doći do Pašalića", opisuje sporni događaj Bilić koji je doveo do sukoba s legendom Hajduka Begom koji ga je presreo u trenutku kad je Mamić krenuo prema "Bijelom salonu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprovocirao svečanu ložu s rukama u zraku

Pozivao ga je na fizički sukob gestikulirajući i vičući: 'Dođi ovamo!' Pašalića nije nitko držao. Tada su se svi umirili, da bi minutu prije kraja sudačke nadoknade Zdravko Mamić prešao ogradu svečane lože, došao među vodstvo Hajduka i ponašao se provokativno trčeći, dižući ruke i smijući se. Tada se više osoba iz lože diglo na noge", izjavio je svjedok Bilić.

Image
Image

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo