POLSKA, DOCHODZIMY: / Hrvatska pokorila Nizozemsku, i potvrdila plasman na EP 2016

Image
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Hrvatska muška rukometna reprezentacija u susretu je 5. kola skupine A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo koje će se od 15. do 31.

10.6.2015.
22:05
Goran Stanzl/PIXSELL
VOYO logo

Ovom pobjedom Hrvatska je zadržala prvo mjesto u skupini, te i teoretski osigurala plasman na EP kolo prije kraja kvalifikacija.

Zlatko Horvat sa sedam i Manuel Štrlek sa šest golova bili su najefikasniji u sastavu Hrvatske, dok je Nicky Verjans postigao šest pogodaka za Nizozemsku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Plus pet golova viška

Domaća reprezentacija bolje je započela dvoboj, te je u prvih 10 minuta stalno bila u prednosti, da bi Hrvatska prvi puta povela u 11. minuti sa 6-5. Uslijedilo je najbolje razdoblje igre naše reprezentacije koja je vrlo brzo stigla do visoke prednosti od 12-7 usprkos što nije iskoristila čak tri sedmerca.

Ipak, na odmor se otišlo sa samo dva gola prednosti (14-12) jer su Nizozemci postigli posljednja tri pogotka u prvih 30 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekivalo se kako će u nastavku Hrvatska ipak pobjeći na veću razliku protiv mnogo slabijeg suparnika, ali suprotno očekivanjima domaći su u posljednjih 10 minuta ušli sa samo dva gola zaostatka (23-21). Ipak, bliže nisu uspjeli stići, pa je Hrvatska ipak upisala dva očekivana boda.

Norveška bolja od Turske

U drugom susretu 5. kola igranom u srijedu Norveška je kao gost svladala Tursku sa 26-22, pa kolo prije kraja Hrvatska i Norveška imaju po osam bodova, Nizozemska je treća s četiri, dok je Turska posljednja bez bodova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska će u posljednjem kolu u nedjelju u Umagu igrati protiv Turske, a pobjeda u tom susretu osigurat će joj prvo mjesto u skupini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo