[VIDEO] AMERIKANCI OPET ZAOBIŠLI KUKOČA: / 'Ne mogu vjerovati da tu njegovu partiju nisu niti spomenuli'

Image
Foto: Profimedia

Da nije odigrao tako dobro ne bi niti imali priliku braniti naslov

19.5.2020.
11:00
Profimedia
VOYO logo

U završnici dokumentarca Posljednji ples MichaelJordan priznao je da mu je finale Istočne konferencije 1998. s Indianom bio najveći izazov još od velikih dvoboja s Detroit Pistonsima s kraja 80-ih godina. LarryBird složio je moćnu momčad predvođenu Reggiejeme Millerom. Uvjereni su bili da će proći do finala, no Jordan i društvo u sedam utakmica prošli su dalje.

“Bila je to naša najbolja prilika da osvojimo naslov prvaka”, kazao je Bird u Posljednjem plesu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Uvjereni smo bili da ih možemo svrgnuti s trona. Osjećali smo da imamo puno svestraniju momčad. Imali smo Rika Smitsa, Marka Jacksona, braću Davis, Chrisa Mullina i Reggieja Millera. Imali smo jaku momčad”, prisjetio se Jalen Rose.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kukočeva treća četvrtina

Pacers su izgubili prve dvije utakmice u Chicagu, a onda su im u iduće dvije na njihovom terenu uzvratili istom mjerom. Bullsi su potom poveli s 3-2, a Pacersi su nakon toga odveli seriju do sedme utakmice. Igrala se u United Centeru. Indian je maestralno otvorila i 5:50 minuta prije kraja imala je prednost do 79:77. Međutim, Bullsi su se razbudili i sa serijom 11:4 okrenuli utakmicu u svoju korist.

“To nam je bila najteža serija u doigravanju koju smo imali", poručio je Bill Wennington.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tom susretu briljirao je Toni Kukoč. Mnogi su složni da je on uz Jordana bio najzaslužniji što su Bullsi slavili u toj sedmoj utakmici stoga je nelogično da ga autori dokumentarca nisu spomenuli njegovu maestralnu partiju protiv Indiane. Zabio je 21 koš, od kojih većinu u trećoj četvrtini te je u tom trenutku spašavao Bullse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo