NOGOMETAŠICA SLAVILA NA SUDU: / Suprug joj nije dozvolio da napusti zemlju!

Image

Ženama u Iranu nije nimalo lako, a posebice se to odnosi i na žene koje se bave sportom.

29.11.2015.
9:00
VOYO logo

Uzor svima njima može biti Niloufar Ardalan, nogometašica koja je ujedno i kapetanica futsal reprezentacije Irana. One su osvojile prvenstvo Azije u rujnu, a Niloufar je propustila to natjecanje iz potpuno bizarnog razloga - suprug joj nije dozvolio da napusti zemlju. On je voditelj sportskog programa na jednoj tamošnjoj televiziji, a prema šerijatskom zakonu, muškarac mora dozvoliti supruzi putovanje u inozemstvo.

Mehdi Tutunchi to nije želio niti čuti, čak nije niti dao dozvolu da obnovi putovnicu. Svjetsko futsal prvenstvo za nogometašice igra se u Guatemali od 24. do 29. studenog, a Mehdi je smatrao da je mnogo važnije da supruga brine o sinu kad se vrati iz škole. Nesretnoj sportašici, ostalo je samo jedno - obratila se sudu za dozvolu. Samo sud može osporiti muževu odluku, a to se i dogodilo, Ardalan je dobila spor i pravo da jednom napusti Iran.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Niloufar Ardalan, koja je nakon problema sa suprugom propustila Azijsko prvenstvo napustila je zemlju bez njegovog pristanka", objavili su iranski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nadam se da će vlasti pronaći mjere koje bi dopustile sportašicama da ostvare svoja prava u ovakvim situacijama. Ove igre su vrlo bitne za mene. Kao muslimanka, želim se boriti za svoju zemlju, da ponosno se vijori naša zastava, ne odlazim na odmor i zabavu", poručila je sportašica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, Iranke se nisu iskazale na parketu, izgubile su sve tri utakmice u skupini (0:6 Brazil, 1:3 Portugal, 1:2 Costa Rica), te su završile natjecanje bez bodova. Nadamo se samo kako nogometašica neće imati previše bračnih problema po povratku kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo