banner

JAKO LIJEPO

NOGOMETAŠI RIJEKE ODALI SU POČAST MARADONI NA POSEBNOM MJESTU: Tamo legendarni Diego ima status božanstva

Maradona je u dresu sljedećeg protivnika Rijeke osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup Uefa, talijanski Kup i Superkup

Nogometaši Rijeke na posebnom su mjestu odali počast legendarnom argentinskom nogometašu Diegu Armandu Maradoni (60), koji je preminuo u srijedu.

Riječane u četvrtak očekuje utakmica u Europskoj ligi protiv talijanskog Napolija, kluba u kojem je Maradona ostavio neizbrisiv trag, a igrači hrvatskog prvoligaši prije treninga na stadionu San Paolu stali su u krug za legendarnog Diega.

Maradona je bio ogromna zvijezda u Napulju. Kad je stigao u taj talijanski grad 1984. godine lokalne novine zabilježile su da gradu nedostaju škole, autobusi, kuće, zaposlenje, ali ništa nije važno kao Maradona. Kada je ugledao 75.000 ljudi na predstavljanju bila je to ‘ljubav na prvi pogled’.

Zlatno razdoblje

U dresu Napolija je osvojio dva naslova prvaka Italije, Kup Uefa, talijanski Kup i Superkup. U nogometnom ludom Napulju nogometni genij je postao poput božanstva, ali istodobno i žrtva vlastitog uspjeha. Unatoč uspjehu na terenu, Maradonin osobni život postajao je sve gori i gori.

Napoli je napustio 1991. zaradivši 15-mjesečnu suspanziju zbog zlouporabe kokaina, a nakon suspenzije pridružio se Sevilli. U svom novom španjolskom klubu odigrao je samo 26 utakmica, daleko od uspjeha koji je postigao u Napoliju. Iz Seville se vratio u domovinu u Newell’s Old Boyse, ali je sakupio samo sedam utakmica. Posljednji Maradonin bili su Boca Juniorsi (1995-1997).

Povratak na Net.hr