NOGOMETAŠ 'ČUDNOG' KARAKTERA: / Jose Mourinho otkrio veliku istinu o svojoj bivšoj zvijezdi

Image
Foto: AFP
24.7.2015.
9:24
AFP
VOYO logo

Special One je istaknuo kako de Bruyne nije imao pravi karakter i psihičku stabilnost koje su potrebne za igrati u Chelseau. De Bruyne je odigrao tek tri utakmice u Premierligi pod vodstvom portugalskog stručnjaka prije nego što je bio poslan na posudbu u svoj prvi klub Genk, a nakon toga u Werder Bremen i Wolfsburg, u koji ga je Chelsea i prodao za 18 milijuna funti.

Wolfsburg, sada, ima misiju prodavanja de Bruynea u Manchester City prije početka sezone za velike novce. Iako je belgijski nogometaš prošle sezone bio jedan od najboljih igrača Bundeslige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

I dok se čeka razriješenje situacije oko eventualnog de Bruyneovog odlaska u City, Daily Mail piše kako je Mourinho po prvi puta otkrio kako je belgijski veznjak izričito tražio da napusti klub, kazavši kako nije sposoban izboriti se za mjesto u momčadi koja ima toliko dobrih pojedinaca. De Bruyne se žalio kako nije dobio adekvatnu priliku na Stamford Bridgeu, ali Mourinho ističe kako to nije fer od njega, jer je svoju situaciju prikazao na drugačiji način.

Htio je garanciju da će igrati svaku utakmicu

"Htio sam da ostane u klubu ali mi je kazao kako nije u njegovom mentalitetu da se natječe za mjesto u momčadi. On želi biti u klubu u kojem će znati da će svaku utakmicu igrati. Želi znati da će imati važnu ulogu. Ne želi biti u momčadi gdje će se stalno pitati: 'Hoću li igrati'? On treba povjerenje, kvalitetu, sigurnost. Stoga, nisam bio sretan što je otišao. Ne, to uopće nije fer.", kazao je Mourinho, te dodao:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvu utakmicu sezone protiv Hull Cityja je igrao. Drugu utakmicu protiv Manchester Uniteda je igrao. Treća utakmica sezone bio je Super Kup u Pragu i tada sam odlučio da ne igra. Četvrtu utakmicu, pak, u Premierhipu, bio je na klupi. I nije bio sretan. To mi je i sam rekao".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tada je de Bruyne pokazao čudnu narav i natjecateljski karakter.

"Nije dobro trenira i kada sam odlučio porazgovarati s njime kazao mi je: 'Ne mogu ti više davati od ovoga. To je jednostavno moj način, moj put." I prihvatio sam da je to njegov karakter i ako želi otići, onda je za Chelsea najbolje da napravi što bolji posao oko prodaje. I to smo napravili. On je bio sretan raspletom, kao i ja. Dobar je klinac. Sretan sam zbog njega", otvorio je dušu Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nije mogao podnijeti pritisak

"Nije mi kazao kako ne može podnijeti pritisak. Kazao mi je kako mu se nije sviđao status u momčadi jer je htio igrati svaki vikend. Kazao sam mu da je ovo Chelsea, da u klubu ima kvalitetnih igrača poput Edena Hazarda, Juana Mate, Wiliana, Andre Schurrlea, objasnio sma mu da je još uvijek mlad igrač i da mu ne mogu obećati da će igrati svaki vikend", kazao je Mourinho, istaknuvši kako nije ostao razočaran zbog de Bruyneovog stava, nego se jednostavno pomirio s činjenicom kako on nije igrač za Chelsea.

"Igrači su igrači i svaki ima svoju situaciju u momčadi. Prodali smo ga, zaradili smo na njemu sjajne novce jer smo ga dobili jeftino a prodali skupo. I sada Wolfsburg, ako uspiju dobiti dobre novce za njega, onda će to biti dobar posao", završio je Mourinho.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo