NESTVARNO

ZOVU GA NOVIM MESSIJEM: Trinaest mu je godina, a nastupa za Celticovu drugu momčad

Prilično nevjerojatna priča stiže iz Škotske, točnije Celtica za čiju je U20 momčad u ponedjeljak prve minute odigrao 13-godišnji Karamoko Dembele. Unatoč i više nego očitom nedostatku fizičke spreme u odnosu na nekoliko godina starije igrače na terenu, Celticova službena stranica tvrdi da “maleni playmaker nije djelovao izgubljeno” u svojoj devet minuta dugoj ulozi.

Dembele je na travnjaku zamijenio Jacka Aitchisona nakon 81 minute tijekom 3-1 pobjede protiv Heartsa na Cappielow Parku.

Inače, Aitchison je najmlađi strijelac u povijesti Celtica. Sa 16 godina i 71 danom na leđima zabio je Motherwellu prošle sezone, no Dembele svakako ima argumente za nadati se da će jednog dana sam preuzeti taj rekord.

Priliku za nastup mladi je nogometaš dobio nakon što je dobar dio Celticove U20 momčadi pozvan u škotsku U19 reprezentaciju na okupljanje. ‘Novi Lionel Messi‘, kako mu mnogi već tepaju, nije rodbinski povezan s Moussom Dembeleom koji je prošlog ljeta potpisao četverogodišnji ugovor s klubom.

Povratak na Net.hr