RIJEČ TRENERA

ZORAN MAMIĆ: ‘Bili smo nervozni, ali odigrali smo zrelo. Možemo mi još puno više. Ždrijeb? Što nam kuglice i Bog daju’

Reakcije trenera Dinama

Drugi put u tri sezone Dinamo će igrati u osmini finala Europske lige! Nakon pobjede 3:2 u Rusiji prošli četvrtak, Krasnodar je pao večeras i u uzvratu 1:0 zahvaljujući golu Mislava Oršića iz 31. minute, na asistenciju Kristijana Jakića.

DINAMO – KRASNODAR 1:0: Veličanstveni Dinamo je u osmini finala natjecanja; Oršić i Jakić junaci uzvrata u Maksimiru

‘Čestitke momčadi na zreloj utakmici i velikoj pobjedi’

Nakon igrača Dinama pred kamere Arena Sporta je došao Zoran Mamić.

“Čestitke momčadi na zreloj utakmici i velikoj pobjedi kao što je ova. Kad pogledamo ove dvije utakmice naša momčad je bila bolja u obje i zasluženo prošla dalje”, rekao je Zoran Mamić pa dodao:

“Vježbali smo kontranapade jer smo u prvoj utakmici imali jako puno takvih prilika, a nismo ih dobro koristili. Nismo se na to fokusirali, ali htjeli smo dovesti Krasnodar u zone u kojima naši igrači mogu uzeti loptu i to se dogodilo s Jakićem kod gola. Kad vezni red ovako zonski igra obranu, to onda izgleda jako dobro. Naučili smo iz prve utakmice i danas smo Krasnodaru dozvolili još manje šansi nego u prvoj utakmici. Možemo mi još više, ali igramo na tri kolosijeka i moramo to dobro balansirati. Kad bi uspjeli standardizirati momčad da u kontinuitetu igra ista momčad bilo bi to još bolje, ali to nije moguće zbog fonda utakmica.”

“Moram priznati da smo danas u prvom dijelu bili nervozni na terenu i van terena. Bilo je dosta nervoze, možda je to zbog loših rezultata iz prošlosti koji su uvijek tu. Što se ždrijeba tiče, što nam kuglice i bog daju, za to ćemo se pripremiti i pokušati odigrati najbolju moguću utakmicu.”

‘Nismo ostavljali puno prostora’

Dinamo je odigrao dobro u uzvratu, disciplinirano, rutinirano…

“Nismo ostavljali puno prostora, danas su imali manje boljih situacija nego tamo. Naučili smo iz prve utakmice i to služi na čast momčadi. Ima još tu rezerve, možemo puno više, ali igramo na tri kolosijeka, moramo to dobro balansirati iz utakmice u utakmicu. Planirati i kratkoročno i dugoročno. Ne možemo standardizirati momčad, bilo bi to još bolje kad bi dvije zaredom mogla odigrati ista momčad kao sad”, kaže Zoran Mamić i dodao:

“Mirnoća? Bili smo nervozni na terenu i izvan njega. Bez obzira što smo dobro stajali, imali smo dobar rezultat, bilo je neke nervoze koja je tinjala. Možda zbog prošlosti, ali vjera u svoje mogućnosti je prevladala. Ždrijeb? Što nam kuglice i Bog daju, pripremit ćemo se za to na najbolji mogući način i odigrati dobre utakmice”.

Povratak na Net.hr