Znaš šta, puca mi za Linića i to šta neman posal, ovo me više je*e

22.2.2013.
9:55
VOYO logo

"Šta je to bija Split prije Hajduka? Neka gospoda su se bola mačevima, dica su puštala zmajeve, a onda je doša barba Luka Kaliterna i Split je posta veliki grad", legendarna je izjava najvećeg dalmatinskog kroničara Miljenka Smoje.

Tko god barem jednom u životu nije doživio osjećaj najvećeg hrvatskog nogometnog derbija odigranog u Splitu, nikako neće moći razumjeti što je to barba Smoje zapravo htio reći, a kamoli doći do zaključka da je u potpunosti bio u pravu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Alo prika, šta ima u Splitu?"

"A šta će bit?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pa, nisan te čuja misec dana, valjda ima nešto novo? Je l' se događa nešto u tom Splitu? Dole ka' da je vrime stalo."

"Ma, sranje teško! Nikad gore, ne mogu doć sebi. Ja ne znan kako ćemo ovo izgurat."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Šta je sad bilo?"

"A ka' ne znaš?"

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Neman pojma."

"Fali po obrane, igraće Milić i Lima stopere."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"A jebate, ja mislija da te sjeba Linić s ovin minusima na tekućem računu i da si lud šta nikako nemoš nać posal, kad ono... On o Hajduku!"

"Znaš šta, puca mi za Linića i to šta neman posal, ovo me više jebe."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nažalost, sve što je ostalo od Hajduka upravo je fenomen navijača. Klub koji nema dobre igrače, kojeg ne vode kvalitetni ljudi, u kojem rezultati izostaju već godinama, koji je jednostavno rečeno rupa bez dna i koji strelovito hrli u amaterizam, u svakom bi racionalnom svijetu bio prekrižen, no ne i u Splitu.

Iako je gotovo svima jasno kako će Dinamo po osmi put zaredom doći do naslova prvaka Hrvatske, i kako Hajduk nema nikakve šanse parirati moćniku iz Zagreba, vjeru i nadu splitskih navijača ne može ubiti ni tisuću Mamića. Splitska računica je jasna - dobije li Hajduk Dinamo na Poljudu zaostatak će se smanjiti na svega pet bodova, a trka za prvaka ponovno će postati neizvjesna. Split će se ponovno zapaliti i vrlo vjerojatno ugasiti čim u velikom zanosu Bijele iznenadi 'fenjeraš' iz Vinkovaca ili Zaprešića. No nema veze, idemo dogodine opet, reći će navijači iz Splita.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fenomen je to za kojeg bi Mamić dao pet Matea Kovačića samo da ga doživi barem jednom u životu. I može se Mamić rugati Hajduku koliko hoće, može mu dovijeka 'zabraniti' naslov prvaka, može kupiti stotine i stotine kvalitetnijih igrača nego li će ih Hajduk ikada imati, no strast i ljubav splitskih navijača prema voljenom klubu nikada neće moći ugasiti.

Lako je zaključiti kako ovaj derbi neće biti ni sjena derbija iz nekih prijašnjih vremena kada su u bijelom i modrom dresu igrali majstori poput Vukasa, Vujovića, Šurjaka, Bake ili Zajeca, Zebeca, Bobana, Mlinarića, ali će Poljud u nedjelju ponovno biti pun kao šipak. Jer u Splitu je uvijek isto, unatoč svim Mamićima i Linićima, kako bi legendarni Toma Bebić rekao, 'čoviku tako malo triba'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo