ZNA GDJE ĆE NASTAVITI: / Ibrahimović najavio odlazak i odgovorio na pitanje o novoj igračkoj adresi

Image
Foto: AFP, FRANCK FIFE

Zlatan Ibrahimović odigrao je protiv Nantesa u subotu svoju posljednju ligašku utakmicu dresu Paris Saint-Germaina i napustio travnjak Parka Prinčeva na sebi svojstven način.

15.5.2016.
11:42
AFP, FRANCK FIFE
VOYO logo

Upisavši se među strijelce u 17. i 89. minuti dvoboja koji je završio 4:0 pobjedom njegove momčadi Ibrahimović odlazi iz kluba kao njegov najbolji strijelac ikad i sada najbolji u jednoj sezoni. Naime, postignuti golovi bili su mu 37. i 38. u francuskom nogometnom prvenstvu, a time je i srušio rekord kojeg je od sezone 1977/78 držao Carlos Bianchi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovacije na ovacije

No, na prvi pljesak Ibrahimović nije morao čekati trenutak postizanja gola jer je utakmica nakratko prekinuta u desetoj minuti zbog igrača s brojem deset na leđima kako bi mu cijeli stadion ovacijama mogao prirediti dostojan oproštaj. Nove je ovacije švedski nogometni reprezentativac koji je sam ustvrdio da je u klub 'stigao kao kralj, a da ga napušta kao legenda' dobio nakon postignutog drugog gola, no niti tu nije bio kraj oproštaju u njegovom stilu.

Iako PSG više nije imao mogućnost zamjene igrača, Ibrahimović je na travnjaku dočekao svoje dvoje djece da mu dotrče u naručje u dresovima s njegovim brojem, ali iznad kojih je na jednom pisalo King (kralj) a na drugom Legend (legenda). Potom je sa suzom u oku napustio teren.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Neće im biti lako bez Ibre

Čak 154 gola u 179 odigranih utakmica za klub danas 34-godišnjeg Ibrahimovića čine i dalje vrlo poželjnom opcijom u napadu mnogih klubova. Spominju se klubovi iz Kine i američkog MLS-a, ali i daleko ozbiljniji poput Manchester Uniteda i Milana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene je ovo bila posebna utakmica, a svi ljudi ovdje ostat će mi u srcu. Želim klubu uspješnu budućnost i bez Ibre, što neće biti lako za postići. Hvala svima", poručio je Ibrahimović prije no što je priznao da 'inače ne plaće, ali kada je vidio svoju djecu na travnjaku da je imao suzu u oku', a potom je upitan o nastavku karijere.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne želi otkriti nastavak

Odgovor koji je dao BeIN Sportu i kojeg donosi ESPNFC ne otkriva mnogo:

"Znam što ću raditi sljedeće godine, ali vam to ne želim reći."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo