OGLAS

DODJELJEN BALLON D'OR / Lionel Messi je dobitnik Zlatne lopte po sedmi put u karijeri! Mbappe, Neymar i Ronaldo najveći gubitnici

Image

Argentinac je osvojio prestižnu nagradu po sedmi put u karijeri.

29.11.2021.
18:08
VOYO logo

Argentinski nogometaš i igrač PSG-a, Lionel Messi, po sedmi je put u karijeri osvojio prestižnu nagradu France Footballa, čuvenu Zlatnu loptu. Messiju je nagrada uručena na gala-večeri u Parizu, a sada je apsolutni rekorder po broju osvojenih Ballona jer ih ima sedam u vlasništvu, a prvi sljedeći je Cristiano Ronaldo koji ima pet.

Dodjela nagrada održala se u Parizu, u Theatre du Chatelet,a Messiju je to je sedma Zlatna lopta u karijeri. Drugo mjesto pripalo je Poljaku Robertu Lewandowskom (Bayern München), a treće Talijanu Jorginhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pobjedom u Copa Americi ovog ljeta, što je njegov prvi trofej u 16 godina za Argentinu, zasigurno je prevagnulo u korist bivše zvijezde Barcelone. Messi je šest puta do sada (2009., 2010., 2011., 2012., 2015. i 2019.) bio laureat u dresu Barçe, koju je ovog ljeta nakon 20 godina u suzama napustio i otišao u PSG.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ronaldo tek šesti

Napadač Manchester Uniteda i Portugala Cristiano Ronaldo je šesti listi najboljih na svijetu, Kylian Mbappe deveti, a Neymar tek 16.

Talijan Gianluigi Donnarumma dobitnik je nagrade za najboljeg vratara, drugo mjesto pripalo je golmanu Chelseaja i Senegala Edouardu Mendyju, dok je na trećem mjestu vratar Atletico Madrida i Slovenije Jan Oblak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Španjolka Alexia Putellas iz Barcelone najbolja je nogometašica, dok je najbolji mladi igrač Pedri, također iz Barcelone.

----------------

Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO

21:55 - Lionel Messi je dobitnik Zlatne lopte! Po sedmi put u karijeri!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:52 - Klub godine je Chelsea, osvajač Lige prvaka i Superkupa. Ova se nagrada prvi put dodjeljuje ove godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:49 - Sve se svodi na dva imena Lionel Messi ili Robert Lewandowski! Poznato je tko su peti, četvrti i treći igrači svijeta. Kante je na petom, Benzema na četvrtom, a Jorginho je treći.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:42 - Došli smo do top pet igrača svijeta. Dakle, Benzema, Jorginho, Kante, Lewandowski i Messi konkuriraju za Zlatnu loptu.

21:39 - Danac Simon Kjaer nagrađen je pljeskom jer je pomagao u spašavanju Christiana Eriksena koji je preživio srčani udar na utakmici Danske i Finske na Euru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:32 - Nagrada Lav Jašin, za najboljeg golmana ide u ruke Gianluigiju Donnarummi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21.30 - Cristiano Ronaldo je na šestom mjestu! Nije niti čudo što se nije pojavio u Parizu na ceremoniji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:28 - Mohamed Salah je sedmi igrač svijeta, Kevin De Bruyne je na osmom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:22 - Najbolja nogometašica svijeta je Alexia Putellas iz Barcelone!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:10 - Gigi Donnarumma je deseti najbolji na svijetu, a tek na devetom mjestu je Kylian Mbappe iz PSG-a, prema mnogima ponajbolji igrač svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

21:03 - Robert Lewandowski proglašen je najboljim napadačem ove godine, to je nagrada koja se dodjeljuje od sada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:52 - Najbolji mladi igrač svijeta je Barcelonin Pedri!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:47 - Zlatnu loptu su donijeli Fernando Alonso i Esteban Ocon. Sa stilom dakako.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

20:42 - Didier Drogba je najavio glavni dio ceremonije i uskoro bismo trebali doznati koji su najboljih 10 nogometaša svijeta, odnosno tko je dobitnik nagrade.

20:30 - Bliži se svečani trenutak, gosti pristižu, a navijači se svim silama trude uhvatiti ih pogledom barem na sekundu.

20:17 - Stigao je Lionel Messi sa svojom obitelji.

19:15 - Uskoro će najboljih 10, a Erling Haaland je na 11. mjestu.

19:12 - Bliži se početak, a evo kakva je atmosfera uoči gala večeri. Crveni tepih je tu, navijači su se okupili, a uskoro će i glavne zvijezde večeri.

19:00 - Još je sat i pol do početka dodjele. A zanimljivo je kako je vrlo visoko mjesto dobio danski branič Simon Kjaer, dok će Neymar sigurno biti razočaran niskim 16. mjestom.

18:05 - Već prema tradiciji, počelo se objavljivati tko je na kojoj poziciji u Top 30, počevši od posljednjeg. A Luka Modrić našao se na 29. mjestu i dijeli tu poziciju s Cezarom Azpiliquetom, malo prenisko ako nas pitate, ali dobro.

18:00 - Još je ostalo dva i pol sata do početka ceremonije i tri sata do početka same dodjele. Na ceremoniji neće biti Cristiana Ronalda, a neće biti niti Karima Benzeme, koji su pri vrhu favorita za nagradu.

-----------------

A osim nagrade za najboljeg nogometaša doznat ćemo i tko je najbolja nogometašica godine, najbolji vratar i najbolji mladi igrač.

Najveća kandidatkinja za nogometašicu godine je Barcelonina Alexia Putellas.

Osim nje kandidirane su: Sandra Panos, Irene Paredes, Jenni Hermoso i Lieke Martens (Barcelona), Kadidiatou Diani (PSG), Fran Kirby (Chelsea), Christiane Endler (PSG, Lyon), Christine Sinclair (Thorns FC), Ashley Lawrence (PSG), Jessie Fleming (Chelsea), Viviane Miedema (Arsenal), Ellen White (Manchester City), Pernille Harder (Chelsea), Samantha Mewis (North Carolina Courage), Wendie Renard (Lyon), Marie-Antoinette Katoto (PSG), Stina Blackstenius (Hacken), Magdalena Eriksson (Chelsea) i Sam Kerr (Chelsea). 

Najbolji vratar: Keylor Navas and Gianluigi Donnarumma (PSG), Emiliano Martinez (Aston Villa), Manuel Neuer (Bayern Munich), Jan Oblak (Atletico Madrid), Samir Handanovic (Inter), Ederson (Manchester City), Kasper Schmeichel (Leicester City), Edouard Mendy (Chelsea) i Thibaut Courtois (Real Madrid).

Najbolji mladi igrač: Pedri (Barcelona), Mason Greenwood (Manchester United), Bukayo Saka (Arsenal), Pedri (Barcelona), Jeremy Doku (Rennes), Ryan Gravenberch (Ajax), Jamal Musiala (Bayern Munich), Florian Wirtz (Bayer Leverkusen), Jude Bellingham and Giovanni Reyna (Borussia Dortmund) i Nuno Mendes (PSG).

Modrić među 30

Posjetimo i na to da je Luka Modrić bio među 30 nominiranih.

Na tom popisusu našli su se: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Nicolo Barella (Inter), Karim Benzema (Real Madrid), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Kevin De Bruyne (Manchester City), Ruben Dias (Manchester City), Gianluigi Donnarumma (PSG), Bruno Fernandes (Manchester United), Phil Foden (Manchester City), Erling Haaland (Borussia Dortmund), Jorginho (Chelsea), Harry Kane (Tottenham), N'Golo Kante (Chelsea), Simon Kjaer (Milan), Robert Lewandowski (Bayern), Romelu Lukaku (Chelsea), Riyad Mahrez (Manchester City), Lautaro Martinez (Inter), Kylian Mbappe (PSG), Lionel Messi (PSG), Gerard Moreno (Villarreal), Mason Mount (Chelsea), Neymar (PSG), Pedri (Barcelona), Cristiano Ronaldo (Manchester United), Mohamed Salah (Liverpool), Raheem Sterling (Manchester City) i Luis Suarez (Atletico Madrid).

Cijena strasti
Brak na prvu
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Brak na prvu Australija
default_cta
Zlatni dečko
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Svemirci s gornjeg kata
Dosje Jarak
default_cta
Obiteljske tajne
Plaćenici
Mali princ
VOYO logo