HRVATSKA - ISLAND 2-1: / PERIŠIĆ ZABIO ZA POBJEDU, BADELJ ZAPOČEO SLAVLJENIČKU NOĆ; sad slijedi - Danska!

Image
Foto: AFP

Hrvatska je upisala i treću pobjedu na turniru, sad slijedi osmina finala i Danska

26.6.2018.
21:49
AFP
VOYO logo

TREĆE KOLO SKUPINE D SP-a, ROSTOV NA DONU

HRVATSKA - ISLAND 2-1

HRVATSKA: L. Kalinić, Pivarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Badelj, Modrić, Perišić, Kovačić, Pjaca, Kramarić

ISLAND: Halldorsson, Magnusson, R. Sigurdsson, Arnason, Saevarsson, Hallfredsson, Bjarnason, G. Sigurdsson, Gunnarsson, J. Gudmundsson, Finnbogason

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska nogometna reprezentacija u zadnjem je dvoboju D skupine Svjetskog prvenstva u Rostovu na Donu pobijedila Island s 2-1 te će kao pobjednik skupine u osmini finala igrati 1. srpnja protiv Danske. U drugoj utakmici skupine u Sankt Peterburgu Argentina je pobijedila Nigeriju s 2-1 i prošla u osminu finala. Nije to bila neka sjajna predstava Vatrenih u utorak navečer, sigurno ne kao protiv Gauča, a ne i kao protiv Nigerije, koju smo vidjeli kako je nezgodna momčad. Iako se opraštaju od natjecanja, Nigerijci su pokazali da mogu i znaju igrati...

MESSI POGODIO 100. GOL I UGURAO SE U DRUŠTVO LEGENDI: Argentinska zvijezda zasjala pred očima Maradone

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog su puta pogotke za Hrvatsku protiv Islanda dali Milan Badelj (53) i Ivan Perišić (90), dok je za Islanđane izjednačio golom Gylfia Sigurdssona iz kaznenog udarca u 76. minuti, nakon što je u kaznenom prostoru igrao rukom Dejan Lovren, koji je tek bio ušao u igru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, Hrvatska je protiv Islanda započela s devet novih igrača u odnosu na dvoboj s Nigerijom, no i u takvom sastavu došla je do treće pobjede u skupini. Za šestoricu hrvatskih nogometaša utakmica protiv Islanda bio je debi na svjetskom prvenstvu Prve minute na World Cupu upisali su Lovre Kalinić, Josip Pivarić, Duje Ćaleta-Car, Tin Jedvaj, Filip Bradarić i Milan Badelj.

Galerija

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

ATMOSFERA NA TRIBINAMA: Navijači bodre neporažene Vatrene

Image

ATMOSFERA NA TRIBINAMA: Navijači bodre neporažene Vatrene

JUNAK POBJEDE PROTIV ISLANDA: ‘Kad ove momke staviš u vatru – na njih možeš biti ponosan’

Kalinić bio sigurno dočekaom svoju priliku na ovoj utakmici, ali...

Badelj je bio i na svjetskom prvenstvu u Brazilu 2014., ali nije upisao niti jedan nastup, pa je na prve minute na najvećem svjetskom natjecanju morao čekati još četiri godine i odmah se upisao među strijelce. Od hrvatskih igrača koji su prijavljeni za SP- u Rusiji još jedino nije nastupio treći vratar Dominik Livaković... Na svjetskom prvenstvu nikada nije zaigrao niti Nikola Kalinić i sasvim sigurno u Rusiji bio dočekao priliku, da ga izbornik Zlatko Dalić nije poslao kući...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo poluvrijeme bila je najlošija hrvatska partija u Rusiji. Iako je Hrvatska kontrolirala posjed lopte u prvih 25. minuta nije stvorila niti jednu prigodu. Opasne situacije po naš gol krenule su od 26. minute. Gunnarsson je iz auta ubacio u 16-erac, a Magnusson je glavom prebacio na drugu vratnicu, ali bez rezultata. U 31. minuti Sigurdsson puca iz slobodnog udarca sa 25 metara, ali Kalinić je na mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Island je imao tri dobre prilike u završnici lošeg prvog dijela

I onda tri dobre prilike za Island. U 41. minuti Islanđani su, uz prekršaj na Badelju, presjekli loptu u našoj polovici, a Finnbogason sa 17 metara puca tik uz vratnicu. Potom u 45. minuti, nakon kornera, vratar Kalinić dva puta dobro reagira, a posebice na udarac Bjarnasona iz blizine. Još jednom Kalinić je sačuvao našu mrežu u sudačkoj nadoknadi (45+2), kada je Gunnarsson sa vrha 16-erca odlično pucao u gornji desni kut, ali Kalinić fantastično brani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Badelj 'bombom' prvo zatesao gredu, pa onda sjajno zabio

Što se Hrvatske tiče u prvom poluvremenu valja zabilježiti tek dva traljava šuta sa vrha kaznenog prostora, u 37. minuti je probao Perišić, a u 40. Pjaca. U nastavku dobar početak Hrvatske, u 51. minuti Badelj je sa 23 metra pogodio gredu, a dvije minute kasnije Hrvatska vodi.

Nakon lijepe akcije Pivarić sa korner-linije daje povratnu loptu za Milana Badelja, koji ju je zakucao u mrežu. I opet Islanđani prijete iz prekida, odnosno kornera. U 55. minuti Ingasonov pokušaj glavom Kalinić izbacuje u korner. A nakon novog ubačaja iz kuta opet Ingason puca glavom, ali pogađa gredu. U 73. minuti velika prilika za Island, ali Bjarnason u trku sa sedam metara promašuje gol.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

(Back L-R) Croatia's midfielder Mateo Kovacic, Croatia's defender Duje Caleta Car, Croatia's forward Marko Pjaca, Croatia's defender Vedran Corluka, Croatia's goalkeeper Lovre Kalinic, Croatia's forward Ivan Perisic, (L-R) Croatia's defender Josip Pivaric, Croatia's midfielder Milan Badelj, Croatia's forward Andrej Kramaric, Croatia's defender Tin Jedvaj and Croatia's midfielder Luka Modric pose for a group picture before the Russia 2018 World Cup Group D football match between Iceland and Croatia at the Rostov Arena in Rostov-On-Don on June 26, 2018. / AFP PHOTO / Khaled DESOUKI / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - NO MOBILE PUSH ALERTS/DOWNLOADS

Island zasluženo dolazi do izjednačenja u 76. minuti iz penala, kojeg je skrivio Lovren igrajući rukom u našem šesnaestercu. Siguran realizator bio je Gylfi Sigurdsson. Ipak, u 90. minuti Ivan Perišić, na asistenciju Badelja, zabija za pobjedu Hrvatske i devet bodova za završetak natjecanja po skupinama na SP-u, što je naš najuvjerljiviji nastup na velikim natjecanjima, što se tiče natjecanja po skupinama...

LUDNICA U SANKT PETERBURGU: Nigerijce minute dijelile do drugog kruga, Rojo spasio Argentince u samoj završnici

Argentina jedva protiv Nigerije do osmine finala

U drugom susretu skupine u Sankt Peterbugu Argentina je slavila protiv Nigerije s 2-1, a gol vrijedan osmine finala postigli su četiri minute prije kraja utakmice . Argentina je povela golom Lea Messija u 14. minuti, a za Nigerijce je izjednačio Victor Moses (51pen). U 86. minuti Marcos Rojo nakon dodavanja Otamendia postiže gol za pobjedu Argentine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U osmini finala Hrvatska 1. srpnja u Njižnem Novgorodu igra s Danskom, dok 30. lipnja u Kazanju igraju Francuska i Argentina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

GOTOVA JE UTAKMICA:

91' - Rakitić je sad oprobao udarac ponovno, blizu je to bilo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

90' - GOOOL - Perišić je zabio poput majstora za 2-1. Primio je dobar pas i izašao jedan na jedan s golmanom. Zabio je pored golmana, po sredini gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

89' - Šteta, Kramarić je bio u sjajnoj situaciji, lijevo-desno, pa po golu. Odlazi to pokraj.

88' - Rakitić iz slobodnjaka sa 10 metara iznad grede, uf da je to ušlo...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

85' - Perišić iz slobodnjaka preko gola, bilo je to blizu.

80' - Kovačić izlazi iz igre, umjesto njega ulazi Ivan Rakitić.

77' - Duje Ćaleta Car ima problema, traži se pomoć liječnika.

76' - G. Sigurdsson puca desno gore, sigurno za 1-1. Zanimljivo, u prošloj utakmici protiv Nigerije Sigurdsson je promašio penal. Međutim, ne i sad. Sad je bio točan, precizan.

75' - Lovren je skinio kazneni udarac. Mateu Lahoz pokazuje na bijelu točku. Igrao je Lovren rukom.

74' - Uzvraća Josip Pivarić koji se ubacio iz obrane, tukao je po travnjaku oštro, prizemno, otišlo je to pored vratnice.

73' - Islanđani su sad naše bili izbacili u tri poteza i umalo zabili. Kakva prilika Islanda! Žalit će Skandinavci za ovim, ovo je bio 13 udarac Islanđana, dominiraju iako gube.

70' - Perišić je neumoran, sad je ispratio trkom jednu loptu koju je bio ispucao Pivarić. Definitivno nam netko treba da učvrsti obranu sad kad Island napada, a to je Lovren.

69' - Izmjena u momčadi Hrvatske. Izašao je Marko Pjaca, ušao je Dejan Lovren. Dalić se odlučuje za obrambene zadaće, želi učvrstiti momčad, a možda i braniti rezultat. Iako, nije to njegov stil.

66' - Kramarić je iznudio korner.

MILAN BADELJ ‘BOMBOM’ NAJAVIO GOL, ONDA GA I ZABIO: Greda u Rostovu na Donu zatresla se kao da je potres, a onda… goooool

65' - Izlazi Milan Badelj i kapetansku traku daje Vedranu Ćorluki, a umjesto njega u igru je ušao Filip Bradarić koji igra svoje prve minute na SP-u.

UŽIVO, NIGERIJA-ARGENTINA 1-1: Drama na vrhuncu, Nigerijci zabili u nastavku i odgovorili na Messijevu golčinu

59 - Kako sad stvari stoje, Argentina je u ovom trenutku van SP-a, odnosno ispada s turnira.

56' - Islanđani su pogodili gredu, teško smo živjeli tri minute nakon gola, Kalinić je imao obranu, Islanđani su u naletu.

53' - GOOOL: Ako je tko zaslužio pogodak, onda je to Milan Badelj. Poluvolejem je, nakon što se poput brzog vlaka sjurio u kazneni prostor, pospremio loptu u mrežu.

51' - KAKVA BOMBA MILANA BADELJA: Veznjak Vatrenih je s 25 metara silovito opalio i uzdrmao prečku. Dugo će se još tresti greda u Rostovu na Donu. Krasan potez Badelja, ali nismo imali sreće, ni mi, ni on.

49' - Islanđani i dalje imaju loptu u svojim nogama. Zanimljivo da su oba izbornika na poluvremenu svoje igrače poslali na zagrijavanje. Mandžukić, Rebić, Brozović, svi su na zagrijavanju.

48' - Korner za Island.

47' - G. Sigurdsson ubacio je u peterac, hvata to Kalinić.

47 - Slobodni udarac za Island.

46' - POČINJE DRUGO POLUVRIJEME: Nadamo se boljoj igri u nastavku susreta. Nema promjena.

45' - KRAJ JE PRVOG DIJELA: Islanđani su bili bolji, tamo negdje od 20 minute digli su se Islanđani, pa dugačkim loptama J. Gudmundssona ugrozili Vatrenih. Kalinić je u posljednje dvije minute imao dvije velike intervencije, nije ovo bila dobra predstava Hrvatske u prvom dijelu. Bilo je tu problema i možemo biti sretni što je na poluvremenu 0-0.

ČUDESNI KALINIĆ SPASIO VATRENE: Buduća jedinica s dvije nevjerojatne obrane ostavio naciju bez daha

Galerija

45' - Napadaju Islanđani, spašava sad Duje Ćaleta Car. Dramatično je pred našim vratima, Lovren je nekako uspio odbiti loptu izvedenu iz kornera, a onda nogom skinuo udarac Islanđanina. Što je sad Lovre izveo? Bravo, bravo, bravo...

44' - Hallfredsson puca s gotovo 30 metara! Odlazi to preko gola. Hrvatska i dalje nema udarac u okvir i možemo biti sretni što je 0-0 jer su Islanđani zapucali šansu utakmice, kad je Finbogasson pucao malo kraj stative, nedugo nakon što je Badelj izgubio loptu na svojoj polovici. Islanđani igraju bolje u drugoj polovici prvog dijela.

41' - Modrić je s 23 metra tukao na gol, ali ovog puta nije imao sreće, otišlo je to daleko od stative. Badelj je neoprezno izgubio loptu na 40 metara, Islanđani su odigrali brzi dupli pas, Finbogasson je pucao s 17 metara iz izgledne pozicije, ali na sreću, prošlo je to kraj stative. Na stadionu su svi uzdahnuli. Imali smo puno sreće, bilo je to blizu.

40' - NAJBOLJA PRILIKA UTAKMICE: Islanđani su umalo zabili nakon uigrane akcije.

37' - Kramarić nikako ne može doći do izražaja, pokušava u napadu, trči, traži loptu, ali čvrsti su Islanđani.

35' - Island dominira, Vatreni se brane, Jedvaj je sad to blokirao. Gusto je bilo sad nakon kornera, Perišić je u zadnji trenutak ušao u blok Bjarnassonu koji je mogao baciti u očaj čitavu naciju. Jer, da je to prošlo, Kalinić bi bio na mukama. Ono što nije dobro je da sve manje imamo loptu, a Islanđani su sve opasniji. I hrabriji. Hrvatska još nema udarac u okvir gola. Kad lopta nije u Modrićevim nogama, imamo problema u igri, to se vidi.

33' - Nije najbolje riješenje Kovačića je igranje na 25 metara od gola Hrvatske.

31' - G. Sigurdsson izveo je slobodni udarac, ali otišlo je to ravno u stranu Kalinića. Lak je to plijen za hrvatskog vratara.

30' - Prekršaj Matea Kovačića na nekih 30 metara od gola. Novi prekršaj za Island.

26' - Neugodno je sad bilo pred vratima Hrvatske. Islanđani su izveli aut, ali oni to rade tako da duboko ubacuju loptu u peterac. Tako je bilo i sad, lopta je prošla pred golom u aut za Hrvatsku.

25' - Ćorluka je sjajno reagirao, ali je dobio kopačkom u lice. Sve je u redu, dobro je dokapetan Vatrenih.

Galerija

20' - Opsada gola Islanda, spašavaju se Skandinaci, ali kreće novi napad Vatrenih od posljednje linije. Igraju od noge do noge.

19' - Ivan Perišić sletio se po desnoj strani, ubacio u peterac, ali čisti to obrana islanda. Korner je za Hrvatsku.

18' - Nepunih 18 minuta utakmice, bez udarca na gol Hrvatske i Islanda.

14 - GOOOL u drugoj utakmici skupine: Argentina je povela protiv Nigerije 1-0 golom Messija. Messi je zabio nakon što ga je Banega savršeno uposlio.

UŽIVO, NIGERIJA-ARGENTINA 0-1: Messi konačno zabio, zvijezda Barce dala 100. gol na SP-u i bacila tribine u trans

14' - Pjaca je dobio žuti zbog grubog starta na islandskom igraču Birkiru Bjarnasonu. Razbio mu je nos, nekoliko minuta susret je bio prekinut zbog ukazivanja pomoći. Nezgodno je Birkir Bjarnason naletio na lakat Marka Pjace. Ima tu i dosta krvi, islandski izbornik već je bio podigao zamjenu.

9' - Pjaca pada u kaznenom prostoru prilikom jednog kontakta, sudac je pustio igru. Projurio je Marko kroz sredinu islandske obrane, Gunnarsson ga prima za rame u trenutku naleta prema vratima Islanda, Pjaca u izglednoj poziciji pada na rubu šesnaesterca, ali Mateu Lahoz samo odmahuje rukom.

8' - Jedvaj se ubacuje dosta visoko u napad po desnoj strani, sad je došao u priliku za ubacivanje, po podu je ubacio, laki je to plijen za Halldorssona.

7' - Islanđani su sad zakuhali u kaznenom prostoru, morao je to ispucavati Kalinić.

5' - Island je također smirio igru, ali brzo gube loptu. Ona je nogama Duje Ćaleta Cara.

2' - Šire našu igru na Pivarićev lijevi bok. Naši sve više imaju loptu u svojim nogama, islandska obrana, odnosno blok je postavljen na 40 metara od gola.

1' - Nervozno na početku, lopta je uglavnom u zraku.

1' - POČINJE UTAKMICA: AJMOOO VATRENI

19.57 - Ovo je najmlađa Hrvatska u povijesti SP-a.

19.57 - Svakog trenutka počinje utakmica. Islanđani su u svojoj klasičnoj varijanti 4-5-1.

19.55 - Sad je na redu "Lijepa naša". Ustanite dame i gospodo na nacionalnu himnu.

19.54 - Prva se svira himna Islanda.

19.51 - Igrači su spremni za izlazak na travnjak.

19.40 - Situacija u skupini D prilično je jasna. Hrvatska je u osmini finala, tamo vjerojatno ide s prvog mjesta. No postoji malo vjerojatan slučaj da Nigerija razbije Argentinu, a mi uvjerljivo izgubimo od Islanda. U tom slučaju Nigerija će biti prva, Hrvatska druga, a Argentina ispada. Na SP-u se gleda gol razlika, a tek onda međusobni omjeri, kao što je to slučaj u Ligi prvaka.

NAVIJAČKA LUDNICA U ROSTOVU: Ni paklena vrućina ne može zaustaviti Hrvate, Islanđani slave Dalića

UŽIVO OD 20 SATI, NIGERIJA-ARGENTINA 0-0: Konačan rasplet skupine D,

19.20 - "Pakleno" je u Rostovu, trenutka temperatura je 32 stupnja, što je za pet stupnjeva manje od situacije tijekom dana. Četrdesetak minuta prije utakmice, temperatura je i dalje visoka i uvjeti za igru bit će teški. Inače, iako je bilo puno diskusija oko toga hoće li Luka Modrić igrati, najbolji hrvatski igrač u momčadi je od prve minute. Osim njega, samo je Ivan Perišić od igrača koji su započeli prve dvije utakmice u početnoj postavi. Branit će Kalinić, a stoperski par bit će Vedran Ćorluka i Duje Ćaleta-Car, po prvi put na velikim natjecanjima.

18.48 - Stigla je i službena postava Hrvatske u večerašnjoj utakmici.

https://pbs.twimg.com/media/Dgob_hfWsAAKWzl.jpg

L. Kalinić, Pivarić, Ćaleta-Car, Ćorluka, Jedvaj, Badelj, Modrić, Perišić, Kovačić, Pjaca, Kramarić

Image
Image

18.41 - Marko Pjaca ima veliki povratak u reprezentaciju nakon ozljede upravo u reprezentativnoj utakmici i toplo-hladno po minutaži u Schalkeu. Nadamo se kako će Marko svoju priliku iskoristiti, kao što ju je iskoristio na Euru prije dvije godine kad je izbornik bio Čačić. Sadašnji izbornik Zlatko Dalić mu silno vjeruje.

18.15 - Prema pisanju Sportskih novosti, Luka Modrić igrat će od prve minute protiv Islanda. Iako je postojalo mišljenje kako će izbornik Zlatko Dalić odmoriti kapetana, ipak će Luka zaigrati. Također, ova utakmica prigoda je pojedinim igračima da pokažu Daliću kako mogu imati mjesto momčadi i kad je najbolji sastav, te da zaoštre konkurenciju i izborniku daju misliti, "slatke brige".

DANSKA – FRANCUSKA 0-0: Rasplet u skupini C; evo s kim će Hrvatska, najvjerojatnije, igrati u osmini finala SP-a

https://pbs.twimg.com/media/DgoSFIHXcAUAJ9u.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DgoSIGUW4AMHr2r.jpg
https://pbs.twimg.com/media/DgoSKVEX0AAd35G.jpg
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo