NITKO KAO ZLATAN: / Chelseaju se ovo nikada nije dogodilo

Image
Image

Dvije su utakmice osmine finala nogometne Lige prvaka bile na rasporedu u utorak.

16.2.2016.
23:15
VOYO logo

Ogled francuskog i engleskog prvaka ponudio je uzbudljiv nogomet u kojem su obje momčadi imale priliku u prvoj utakmici stići do prednosti. Pošlo je to za rukom ipak dominantnijem domaćinu (20-9 u udarcima) koji je pogocima Zlatana Ibrahimovića i Edinsona Cavanija stekao minimalnu prednost pred uzvrat u Londonu gdje će Chelsea temeljiti optimizam na pogotku Johna Obija Mikela.

Prije no što do uzvrata dođe, ovo je nekoliko stvari koje su obilježile prve dvoboje momčadi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Prvi poraz Hiddinka

https://vid.me/sFNs

Otkad je preuzeo Chelseajevu momčad iz ruku otjeranog Josea Mourinha, Guus Hiddink do utorka i susreta protiv francuskih prvaka nije upisao niti jedan poraz. Bio je na omjeru od pet pobjeda i šest remija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Chelseaju se ovo prvi puta dogodilo

John Obi Mikel bio je poput talismana za Chelseajevu momčad u utakmicama u kojima je postigao pogodak. Ne radi to često, bio mu je to tek šesti pogodak u 356 utakmici za klub, no nikada mu momčad nije izgubila kada bi se on upisao među strijelce. Također, ovo mu je drugi pogodak u Ligi prvaka za Chelsea u čijem je dresu zabio i Sportingu u prosincu 2014.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. PSG-ov prvi primljeni gol kod kuće

Do danas u ovoj sezoni Paris Saint-Germain nije primio niti jedan pogodak na Parku prinčeva u utakmicama Lige prvaka. Primljeni im je ukupno drugi u natjecanju. Prvoga im je postigao Nacho u 1-0 pobjedi madridskog Reala početkom studenog prošle godine.

4. Zlatan Ibrahimović

Postizao je i pogotke koji su izazivali veće ushićenje, no i ovaj odbijanac iz slobodnog udarca itekako je vrijedan njegovoj momčadi. Vrijedan je i njemu, budući da mu je 46. u utakmicama Lige prvaka što ga izjednačava s nekim proslavljenim igračima s popisa vječne liste strijelaca u ovom elitnom klupskom nogometnom natjecanju svih vremena. Jednako su toliko postigli Karim Benzema i Filippo Inzaghi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zabio je na trećoj uzastopnoj utakmici Lige prvaka, ali i postao prvi igrač u povijesti Lige prvaka koji je postigao barem pogodak u posljednjih deset kalendarskih godina u tom natjecanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. Diego Costa i Angel Di Maria

Diego Costa je proigrao pod Guusom Hiddinkom, ali u Ligi prvaka i dalje ga ne ide. Propustio je zabiti i 14. puta u posljednjih 15 utakmica u prestižnom europskom klupskom natjecanju. S druge strane, pariške, Angel Di Maria niže asistencije. Ona za pobjednički gol Edinsona Cavanija bila mu je deseta u posljednje četiri sezone. Nitko u istom razdoblju nije ih upisao više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Jonas

Sjajna je njegova forma u ovoj sezoni. U portugalskom prvenstvu zabija u prosjeku više od gola po utakmici, a gledajući ukupno kroz sva natjecanja gol koji je postigao glavom u sudačkom produžetku utakmice protiv Zenita bio mu je 25. u 29. utakmici sezone.

7. Šanse momčadi u uzvratu

PSG je dvaput posrnuo kada je u uzvratnu utakmicu krenuo s prednošću 2-1 iz domaćeg ogleda. Dogodilo im se to protiv Boaviste 2002. i protiv Benfice 2007. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Benfica se, pak, temeljem iskustva može početi veseliti prolasku. Slavili su u jedanaest od dvanaest uzvratnih gostujućih utakmica na koje su stigli s prednošću 1-0. Jedini posrtaj bilježi 2004. godina kada su izgubili 0:3 od Anderlechta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo