TRENER REALA ZIDANE NAKON DERBIJA NAHVALIO HRVATSKE VEZNJAKE: / 'Dali su nam jako puno...'

Image
Foto: AFP, JANEK SKARZYNSKI
20.11.2016.
10:38
AFP, JANEK SKARZYNSKI
VOYO logo

"Igra na sredini terena je bila izuzetno važna. Mateo i Luka, zajedno s Iscom, dali su nam jako puno", izjavio je Zidane na konferenciji za medije podno stadiona Vicente Calderon.

"Tako je bilo danas, no vidjet ćemo za druge utakmice. Nastojat ćemo i dalje igrati dobro i pobjeđivati", dodao je Zidane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Realovim Hrvatima 90 minuta

Modrić i Kovačić su odigrali po 90 minuta na sredini, a s njima je utakmicu počeo španjolski reprezentativac Isco Alarcon kojem se otvorilo mjesto ozljedama veznih igrača Casemira i Tonija Kroosa. Igrao je ofenzivnog veznog iza napadača i trostrukog strijelca Cristiana Ronalda.

alderon

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SPEKTAKULARNA BITKA ZA MADRID: /

Nezaustavljivi Cristiano Ronaldo uništio Atletico i utišao Calderon

Image
SPEKTAKULARNA BITKA ZA MADRID: /

Nezaustavljivi Cristiano Ronaldo uništio Atletico i utišao Calderon

"Nije izgubio niti jednu loptu, ta pozicija iza Ronalda mu je najbolja, no zadovoljan sam svima, zajedno smo se branili i svi su unijeli pozitivnu energiju", rekao je Zidane.

"Shema u kojoj je Lucas Vazquez bio na desnoj strani bila je varijanta slična 4-4-2 te sam od početka primijetio da je ekipa koncentrirana i potpuno u utakmici", rekao je francuski stručnjak nakon što je Real Madrid u subotu prvi put pobijedio Atletico u gostima nakon veljače 2013. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je bitna pobjeda jer ovdje neće slaviti mnogi. Uoči utakmice su izgledi bili 50-50 i možda je 0-3 teško za prihvatiti našem rivalu, no igrali smo jako dobro. Prvih 45 minuta je bilo fenomenalno kasnije smo patili desetak minuta, no ni tada nismo gubili lopte”, istaknuo je francuski trener.

https://streamable.com/azrr

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Učvrstili prvo mjesto

Real Madrid se ovom pobjedom učvrstio na vodećem mjestu u prvenstvu s 30 bodova, četiri više od drugoplasirane Barcelone. Atletico je peti s 21 bodom i ovo mu je bio treći uzastopni poraz.

"Prvih 45 minuta je Real bio puno bolji, zabili su gol nakon što se lopta odbila od živog zida, a onda smo bili mi bolji sve do jedanaesterca. Nakon njega je utakmica otišla u smjeru u kojem smo bili sve dalje od uspjeha", rekao je trener Atletica Diego Simeone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cristiano Ronaldo je postigao prvi gol iz slobodnog udarca u 23. minuti, a onda je u 71. minuti s bijele točke povisio na 2-0. U 77. minuti je iz kontranapada postavio konačnih 3-0. Ronaldo je tako postao najbolji strijelac u povijesti madridskog derbija, s ukupno 18 golova protiv Atletica. Portugalac je prestigao legendarnog Alfreda Di Stefana koji je Atleticu postigao 17 golova u razdoblju od 1953. do 1964. godine, kad je nosio dres Reala.

Slovenski vratar Jan Oblak, koji je došao u Atletico iz Benfice u ljeto 2014. godine, prvi je put u španjolskom prvenstvu primio tri gola.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
Cijena strasti
default_cta
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
Obiteljske tajne
default_cta
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
Gajin svet
default_cta
VOYO logo