hnl

Žestoko udario po Mamiću: 'Ovo je kaos, ovo će nam se svima razbiti o glavu'

IO HNS-a donio je odluku da se Udruga prvoligaša ukida, te da HNS u potpunosti preuzima hrvatsko prvenstvo. Novoizabrani član Udruge Reno Sinovčić, koji je tako odmah i smijenjen, burno je reagirao.

“Ta je odluka još jedan doprinos unošenju i potom učvršćivanju kaosa u nogometu u Hrvatskoj, što je pojava koja će nam se svima veoma brzo razbiti o glavu. Možda i prije nego što neki misle. Udrugu su i prije htjeli ugasiti, i to dvaput. Nisu uspjeli, a svega dva sata nakon što je devet klubova glasovalo za mene kao predsjednika Udruge, dva su kluba otišla u maksimirsku šumu i tamo su im uručili drugačije mišljenje. Sad, eto, ima pet takvih koji ne žele sudjelovati u radu Udruge i oni ljudi koji nogometu ne žele dobro došli su na svoje”, izjavio je Sinovčić koji nije htio prozivati krivce poimence:

“Bit će prilike da ih se imenuje. Usput, čudim se Davoru Šukeru da je pao pod njihov utjecaj. Jučer je HNS čvrsto zagazio na stranputicu, a ponajprije zato što Mamić nije uspio kao predsjednika Udruge instalirati predstavnika Osijeka. Da jest, svega ovoga ne bi bilo. O stranputici dodatno prisnažuju i istupi pojedinih donedavnih reprezentativaca poput Ognjena Vukojevića i Eduarda.”

“Ja nisam bogomdan, ne smatram se takvim, ali treba zbrojiti dva više dva. Udruga je predsjednika izabrala legalno, ističem to, sve su njezine odluke legalne, a do ovoga se došlo nezakonito. Udruga je tražila da na sjednici IO-a bude nazočan predsjednik kad se raspravlja o njezinim ingerencijama i o svemu što se nje tiče, a za jučerašnju sjednicu – naravno – poziv nije došao. Ja ne patim od obnašanja kojekakvih titula, ali ovo… Ovo je demonstracija sile koja će nogomet odvesti u anarhiju. Napokon je Zdravko Mamić ostvario vladanje nogometom bez kompromisa, bez ustupaka”, zaključio je Reno za Sportske novosti.

Povratak na Net.hr