Skandal se nastavlja: Ministar Jovanović prijavio Josipa Šimunića!

Slučaj Šimunić, koji je podijelio Hrvatsku, nastavlja se.

21.11.2013.
14:15
VOYO logo

"Hrvatski olimpijski odbor uvijek osuđuje svaki oblik ugrožavanja etičkih i moralnih načela, ljudskog dostojanstva, fair playa, tolerancije ili kulture sporta. U vezi s događajima koji su se zbili u vrijeme i nakon nogometne utakmice Hrvatska – Island, HOO će zatražiti očitovanje svoje članice Hrvatskog nogometnog saveza kako bi se utvrdilo činjenično stanje vezano uz izvikivanje parola.

Sukladno Pravilniku o radu Etičkog odbora HOO-a, svaka fizička ili pravna osoba može podnijeti prijavu Etičkom odboru ako smatra da je navedenim događajima povrijeđeno dostojanstvo pojedinca ili integritet udruge, da je došlo do diskriminacije na osnovi rase, spola, etike, vjere, filozofskog i političkog mišljenja, ili do nepoštivanja načela i pravila utvrđenih Olimpijskom poveljom, Etičkim kodeksom Međunarodnog olimpijskog odbora, Zakonom o sportu ili Statutom HOO-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako dođe do takve prijave, HOO će, naravno, postupiti u skladu sa svojim temeljnim aktima, te učiniti sve što je u okviru njegovih nadležnosti", stoji u priopćenju HOO-a.

No, nije trebalo dugo da se oglasi najveći kritičar HOO-a, ni manje ni više nego ministar obrazovanja, prosvjete i sporta Željko Jovanović, koji im je odgovorio na svom profilu na Facebooku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo je još jedan dokaz tko i kako vodi HOO! Evo, ja ću im sad poslati prijavu kad bez nje ne mogu donijeti suvisli zaključak! Sukladno Pravilniku o radu Etičkog odbora HOO-a, ja Željko Jovanović, kao fizička osoba, podnosim prijavu Etičkom odboru HOO jer smatram da je događajima za i nakon utakmice Hrvatska – Island, u kojima je uz navijače sudjelovao i nogometaš Josip Šimunić, povrijeđeno dostojanstvo pojedinca, da je došlo do diskriminacije na osnovi rase, spola, etike, vjere, filozofskog i političkog mišljenja, kao i do nepoštivanja načela i pravila utvrđenih Olimpijskom poveljom, Etičkim kodeksom Međunarodnog olimpijskog odbora, Zakonom o sportu ili Statutom HOO-a. Molim da HOO postupi u skladu sa svojim temeljnim aktima, te učini sve što je u okviru njegovih nadležnosti, žurno i bez odlaganja!", napisao je Jovanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo