ŽDRIJEB PLAYOFFA ZA LIGU PRVAKA U NYONU: / Dinamo doznao s kim može igrati, bio bi to spektakl; moraju proći Ferencvaroš

Image
Foto: PIXSELL/Screenshot/Uefa

U ponedjeljak, s početkom u 12 sati u Nyonu, održan je ždrijeb parova koji se bore za skupinu Lige prvaka

5.8.2019.
12:13
PIXSELL/Screenshot/Uefa
VOYO logo

Ždrijeb je tek bio počeo, a Dinamo je odmah saznao potencijalnog protivnika u četvrtom pretkolu Lige prvaka. Prođu li Mađare, hrvatski će prvaci igrati protiv boljega iz susreta Maribor - Rosenborg. Nema sumnje kako će obje momčadi kod Dinamovih pristalica izazvati zanimanje, posebno ako modri budu igrali protiv slovenskog Maribora. Mogući suparnici Dinamu bili su švicarski Young Boys, praška Sparta i pobjednici dvoboja 3. kola kvalifikacija između ciparskog APOEL-a i Azerbajdžanskog Qarabaga...

Dinamo dva puta igrao protiv Maribora

Dinamo je protiv Maribora već igrao dvaput u kvalifikacijama Lige prvaka i oba puta prošao. U sezoni 2003./04. Dinamo je slavio na Maksimiru sa 2-1, a u Ljudskom vrtu je bilo 1-1 te su Zagrepčani prošli u 3. kolo kvalifikacija. Devet godina poslije Maribor je stajao Dinamu kao zadnja prepreka na putu do skupina Lige prvaka i opet su Zagrepčani bili uspješniji ostvarivši pobjede u obje utakmice, 1-0 u Mariboru te 2-1 u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikad plavi nisu odmjerili snagu s Rosenborgom

Budu li Zagrepčani za suparnika dobili Rosenborg, to će im biti prvi sraz s norveškim prvakom.

Image
MODRI OPUŠTENI DVA DANA PRIJE MAĐARA: /

'Nismo još gledali našeg suparnika...'

Image
MODRI OPUŠTENI DVA DANA PRIJE MAĐARA: /

'Nismo još gledali našeg suparnika...'

Prve utakmice na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, uzvrati 27. i 28.

Prve utakmice doigravanja za Ligu prvaka na rasporedu su 20. i 21. kolovoza, a uzvrati će biti odigrani 27. i 28. kolovoza. Bolji iz dvije utakmice plasirat će se u grupnu fazu Lige prvaka, dok će poraženi biti uvršteni u ždrijeb skupina Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ždrijeb skupina Lige prvaka bit će održan u Monte Carlu u četvrtak, 29. kolovoza, s početkom u 18 sati, dok će skupine Europske lige biti određene dan poslije na istom mjestu, s početkom ždrijeba u 13 sati.


Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liga prvaka - ždrijeb doigravanja

Put prvaka DINAMO (HRV) / Ferencvaros (Mađ) - Maribor (Slo) / Rosenborg (Nor) CFR Cluj (Rum) / Celtic (Ško) - Slavia Prag (Češ) Young Boys (Švi) - Crvena zvezda (Srb) / Kopenhagen (Dan) APOEL (Cip) / Qarabag (Aze) - PAOK (Grč) / Ajax (Niz)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ligaški put Basel (Švi) / LASK (Aut) - Club Brugge (Bel) / Dinamo Kijev (Ukr) Istanbul Bašakšehir (Tur) / Olympiacos (Grč) - Krasnodar (Rus) / Porto (Por)


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

12.08' - Dinamo, ako prođe mađarskog prvaka, čeka pobjednika utakmice Maribor - Rosenborg.

Image
Image

12.05' - Dinamo se u kvalifikacije za Ligu prvaka priključilo u drugom pretkolu gdje su igrali protiv gruzijskog Saburtala iz Tbilisija, od kojeg su bili bolji u dva navrata. Prvo su u gostima slavili s 0:2, dok su pred praznim Maksimirom slavili 3:0 jer je Uefa kaznila hrvatskog prvaka zbog upotrebe pirotehnike, blokiranih stepenica i rasističkog ponašanja tijekom utakmice protiv portugalskog velikana Benfice prošle sezone u osmini finala Europske lige.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

12.00' - Počinje priredba izvlačenja parova za playoff Lige prvaka.

Image
Image

Nogometaši hrvatskog prvaka Dinama sutra od 20 sati igraju prvu utakmicu 3. pretkola Lige prvaka protiv mađarskog velikana Ferencvaroša. Prođe li Dinamo mađarski sastav, plasirat će se u play-off, posljednju fazu prije grupne faze LP-a prije plasmana u ovo elitno klupsko nogometno natjecanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako prođu Mađare, bit će nositelji u playoffu

Ako Dinamo eliminira Ferencvaroš, u posljednjem pretkolu LP-a će biti nositelj u dijelu ždrijeba za prvake država...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Time izbjegavaju ugledna imena

Modrima je tako ždrijeb olakšan, predznakom nositelja izbjegavaju ugledna europska nogometna imena poput nizozemskog velikana i hita prošle sezone u Ligi prvaka Ajax, škotski Celtic i Kopenhagen. Igrat će protiv jednog od četiri nepostavljena kluba. Najpoznatiji potencijalni protivnik mu je švicarski prvak Young Boys koji je izbacio Dinamo prošlog ljeta upravo u ovoj fazi i osigurao skupinu LP-a, dok je Bjeličinu momčad poslao u natjecanje po skupinama Europske lige.

Image
Image

30.07.2019., stadion Maksimir, Zagreb - Uzvratni susret 2. pretkola UEFA Lige prvaka, GNK Dinamo - FC Saburtalo. Bruno Petkovic, Mislav Orsic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Možemo igrati protiv Slavije iz Praga

Sljedeći klub koji Dinamo čeka u doigravanju za Ligu prvaka je češki prvak Slavija iz Praga, dok preostala dva potencijalna suparnika Dinamu čine pobjednici dvoboja čiji parovi još nisu definirani. Ako Dinamo prođe Ferencvaroš, a ispadne u doigravanju za grupnu fazu Lige prvaka, i dalje je osigurao europsku jesen, ali u skupini Europske lige, drugog po jačini europskog klupskog nogometnog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rijekin put do Europske lige

Ždrijeb Europske lige je u 13.30 sati, a u slučaju poraza od Mađara dinamovci mogu igrati protiv pobjednika susreta Maccabi TA/Suduva, Riga/Helsinki, Dudelange/Nomme Kalju, Šerif/AIK te, najzanimljivije, Ararat/Saburtalo. Što se tiče hrvatskog doprvaka Rijeke, aktualni osvajač Kupa svoj europski put započinje u trećem pretkolu Europske lige, gdje ih čeka škotski Aberdeen kojeg moraju pobijediti žele li doći na korak do prestižnog europskog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ako se to dogodi, Riječane u četvrtom pretkolu EL-a čekaju: Sparta Prag (Češka) - Trabzonspor (Turska); Feyenoord (Nizozemska) - Dinamo Tbilisi (Gruzija); AEK Larnaca (Cipar) - Gent (Belgija); Luzern (Švicarska) - Espanyol (Španjolska). Ždrijeb za playoff Europske lige na rasporedu od 13 sati i 30 minuta.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo