hnl

Zdravku Mamiću je ostalo još samo deset dana inače mu se ne piše dobro

Izvršnom predsjedniku Dinama Zdravku Mamiću ostalo je još deset dana da otkloni nepravilnosti koje je uočila inspektorice Gradskog kontrolnog ureda Ana Matijević.

Naime, po obavijesti koju je izdala Matijević 14. studenog ove godine utvrđena je povreda članka 6, stavka 3 Zakona o udrugama, tj. ustroj udruge mora biti zasnovan na načelima demokratskog očitovanja volje članova, što nije slučaj u Dinamu.

“Provedenim inspekcijskim nadzorom utvrđeno je da je GNK Dinamo postupio suprotno odredbama članka 24. stavak 6. Zakona o sportu. Zbog navedene činjenice, nadziranom pravnom subjektu i odgovornoj osobi izdan je prekršajni nalog. Provedenim nadzorom utvrđena su odstupanja statutarnih odredbi s vrijedećim kaznenim zakonodavstvom o pravnim posljedicama pravomoćne osude i kaznenog postupka”, rekao je za Večernjak pročelnik Gradskog kontrolnog ureda Mirko Herak, te naglasio:

“Zbog navedenih činjenica doneseno je rješenje kojim se GNK-u Dinamo naređuje da u roku od 60 dana od dana dostave rješenja otkloni navedene nedostatke te da o tome, u naknadno propisanom roku od osam dana, obavijesti višu sportsku inspektoricu. Rok za ispunjavanje obveze iz rješenja jest 30. prosinca 2013. godine.”

http://www.vecernji.hr/nogomet/sportska-inspekcija-dinamu-rok-do-30-prosinca-911214

Povratak na Net.hr