Mamić najavio revolucionarnu promjenu: 'Ovo više nema smisla za mene i moju obitelj!'

Izvršni predsjednik Dinama Zdravko Mamić potvrdio je veliku vijest za poklonike zagrebačkog kluba.

28.1.2015.
15:13
VOYO logo

Modri se trenutno nalaze na pripremama u španjolskoj La Mangi, a Mamić je u intervjuu za Sportske novosti potvrdio ono o čemu se već neko vrijeme nagađa - Dinamo će biti privatiziran.

"Proces je pokrenut, službenu formu dobit će po našem povratku iz La Mange, na Skupštini kluba u veljači. Odlučili smo se za privatizaciju, tada ćemo taj proces službeno potvrditi te objasniti do detalja", naglasio je Mamić i dodatno pojasnio zašto se klub odlučio na ovaj korak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Treba nam rasterećenje, ne želimo gubiti silnu energiju na razne priče o nečijem privatnom interesu sada kad smo Udruga građana, na rasprave, je li dobro ovo ili ono… To je jedan razlog. Konačno, evidentno je da u HNL-u jedino zagrebački klubovi i Slaven Belupo još nisu privatizirani. Privatizacija je trend u Europi. Drugo, kod nas je privatizacija pokrenuta više silom prilika, jer kronično nedostaje kapitala. Treća stvar je rigorozno provođenje financijskog fair playa. To su tri ključna razloga za privatizaciju Dinama."

Upravo ova posljednja stanka, financijski fair play, Mamića posebno žulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U ovom obliku funkcioniranja Dinama danas, dakle kao udruge građana, ne smijemo u sljedeće tri godine iskazati veći gubitak od pet milijuna eura. S obzirom da osim transfera praktički nemamo drugih prihoda, postoji opasnost gubitka licence za europska natjecanja. Recimo, ova 2015. bit će kritična, jer smo iznimno mnogo uložili prošle, gotovo ništa nismo prihodovali, rate od transfera ne stižu na vrijeme. Ukoliko je klub dioničko društvo, onda može tri godine biti tri put po 15 milijuna eura u minusu."

A na pitanje tko će biti novi vlasnik Dinama, aktualni nedodirljivi gazda Modrih odgovara:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"To jedino zna Svevišnji. Želio bih da vlasnici kluba postanu naši navijači! Tržište i sam proces pokazat će kako će se priča odvijati. Privatizacija će ići u četiri, a možda i u pet krugova po Zakonu o sportu. Tu će se vidjeti imaju li ljudi interes za Dinamo. Nadam se da će sve dobro završiti. A ako ne, Dinamo neće propasti. Proglasit će se neuspjeh privatizacije, pa će klub i dalje funkcionirati kao udruga građana."

Jasno, ljude posebno zanima ima li Mamić namjeru uložiti u Dinamo i hoće li ostati u klubu nakon privatizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne znam… Tko zna kakve će poglede, zahtjeve i ideje imati budući vlasnik. Ne opterećujem se s time. Nema dvojbe da ću na ovaj ili onaj način ostati vezan uz nogomet, Dinamo će ostati moja ljubav i smisao života. Već dugo razmišljam kako da se izvučem od operativnog rada u Dinamu. Tjelesno i zdravstveno sam preopterećen, sve mi je teže i teže. Doći će sigurno do redefiniranja mog djelovanja u nogometu i Dinamu. Više sve ovo nema nikakvog smisla za mene i moju obitelj. Dao bih sve na svijetu da pronađem predsjednika Uprave koji bi to bolje radio od mene. Tu mislim na čovjeka koji bi bio neovisan o bilo kome."

Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo