ESPN izabrao 50 najmoćnijih ljudi u nogometu, i među njima je Mamić

Prema njima Mamić ima veći utjecaj na HNS od predsjednika Šukera

15.07.2015., Zagreb - Braca Zoran i Zdravko Mamic izasli su iz zatvora u Remetincu nakon sto su uplatili ukupno 11 milijuna kuna (Zdravko 7, a Zoran 4) jamcevine.
Photo: Marko Lukunic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

Dinamov izvršni predsednik Zdravko Mamić našao se na ESPN-ovom popisu 50 najutjecajnijih osoba u nogometu. Na popisu koji je napravljen prema izboru njihovih novinara i urednika Mamić je zauzeo 46 mjesto. ESPN piše da je Dinamo pod Mamićem, koji često izaziva kontroverze, osvojio deset uzastopnih naslova prvaka.

“Dominacija kluba u domaćem prvenstvu povećala je njegov utjecaj na nogomet i to do mjere da veći utjecaj na Hrvatski nogometni savez ima on nego predsjednik, legendarni napadač Davor Šuker. Također, Mamić ima velik utjecaj i na prodaju hrvatskih nogometaša u inozemstvo uključujući Realovog Luku Modrića, čiji je menadžer njegov sin Mario“, piše ESPN.

Platini prvi

Iza Mamića se nalaze Loretta Lynch, američka državna tužiteljica koja vodi istragu vezanu uz korupciju u Fifi, ali i David Chung, predsjednik OFC-a (Oceania Football Confederation), nogometni menadžer Kia Joorabchian te direktor Sky Sportsa Barney Francis.

Predsjednik Uefe Michel Platini je najutjecajnija osoba u svijetu nogometa. Iza njega je najmoćniji nogometni menadžer Jorge Mendes, CEO premier lige Richard Scudamore, Bayernov KarlHeinz Rummenigge te Lionel Messi. Cijeli popis možete pogledati ovdje.

lista