ZAUSTAVLJENA PRIVATIZACIJA DINAMA: / Šok u Maksimiru, Janičin ured odbio Dinamov elaborat

Image
Foto: PIXSELL

Zaustavljen pokušaj privatizacije Dinama

25.5.2018.
21:55
PIXSELL
VOYO logo

Iz Središnjeg državnog ureda za šport stigla je obavijest da je pokušaj privatizacije Dinama zaustavljen. Kao razlog navedena je tvrdnja 'neusklađenosti s odredbama Zakona o udrugama', javlja 24 sata.

Vijest je to koja će najviše razveseliti udrugu "Dinamo, to smo mi", a koja je pokrenula inicijativu da se zaustavi pretvorba kluba iz sportske udruge GNK Dinamo Zagreb u sportsko dioničko društvo. Jučer su navijači svojim okupljanjem spriječili nasilan pokušaj privatizacije kluba. Više o tome pročitajte - OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Popis članova Kluba nije usklađen s odredbama 'Zakona o udrugama'

"Povjerenstvo za profesionalne sportske klubove je na sjednici održanoj 22. svibnja 2018. godine odlučilo uskratiti suglasnost na Elaborat o preoblikovanju Građanskog nogometnog kluba Dinamo iz Zagreba.

GRADSKA SKUPŠTINA GRADA ZAGREBA PROTIVI SE PRIVATIZACIJI DINAMA? ‘Postoji realna mogućnost da se usvoji takav zaključak’

Razlog uskraćivanja suglasnosti proizlazi iz činjenice da je Povjerenstvo utvrdilo da popis članova Kluba nije usklađen s odredbama članka 12. stavka 4. Zakona o udrugama, a koji je sastavni dio Elaborata, a što po ocjeni Povjerenstva predstavlja neusklađenost s prisilnopravnim propisom pri čemu se Povjerenstvo konzultiralo i s odgovornim državnim tijelima i nadležnim regulatorom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Image

20.04.2018. Zagreb - Stadion Maksimir, predaja zahtjeva udruge Dinamo to smo mi , upravi GNK Dinama. Zahtjeve su predali Matija Djulvat i Juraj Cosic. Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Napominjemo kako Klub može u svakom trenutku u kojem otkloni utvrđenu neusklađenost Povjerenstvu ponovno uputiti Elaborat u kojem će biti uvažene sve primjedbe Povjerenstva do sada iznesene u postupku dragovoljnog preoblikovanja, no s financijskim izvješćima i izvješćem ovlaštenog revizora koje će uvažiti protek vremena te poslovne događaje nastale do dana podnošenja predmetnog Elaborata.

'GNK Dinamo može dostaviti dopunjeni Elaborat'

S poštovanjem,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Središnji državni ured za šport", stoji u dopisu", javlja 24 sata.

Javio se potom i Dinamo na svojoj službenoj web stranici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"GNK Dinamo je zaprimio odluku Povjerenstva za profesionalne sportske klubove koje djeluje pri Središnjem državnom uredu za šport kojom je privremeno uskraćena suglasnost GNK Dinamu za preoblikovanje. Osnovna primjedba za uskraćivanje suglasnosti je izostanak osobnog identifikacijskog broja (OIB-a) u popisa članova.

Image
Image

11.12.2017., Zagreb - Redovna godisnja skupstina GNK Dinama. Tomislav Svetina, Mirko Barisic Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Razvidno je iz dostavljene odluke, a i povjerenstvo to izričito navodi da, nakon što se otklone navedene primjedbe, te ažuriraju financijski izvještaji s obzirom na protek vremena od dana predaje Elaborata, GNK Dinamo može dostaviti dopunjeni Elaborat", stoji u objavi hrvatskog prvaka i osvajača ovogodišnjeg Kupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovo je velika pobjeda večine navijača Dinama koji traže izbore u klubu, koji smatraju kako je Uprava nelegitimna i kao takva ne može vršiti nikakvu privatizaciju.

Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo