ZAKON BRAĆE: / Na čijoj su strani u ovakvoj situaciji mama i tata?

Image
Foto: AFP

Braća u svjetskom nogometu nisu nikakva rijetkost.

6.9.2015.
8:45
AFP
VOYO logo

Nikakva rijetkost, čak dapače, nisu ni braća u dresovima različitih klubova, ponekad i velikih rivala, kao što je to bio slučaj s braćom Baresi: Giuseppe je legenda Intera, a Franco gradskog suparnika Milana. No, prava su rijetkost braća u dresovima različitih reprezentacija. U nastavku vam donosimo takve slučajeve, a neki će vas možda i iznenaditi, poput primjera Luisa Suareza ili Paula Pogbe.

Jerome i Kevin-Prince Boateng

Za ovaj ste slučaj vrlo vjerojatno čuli. Braća su odrasla u Berlinu, a kao seniori su se odlučili za različite reprezentacije. Jerome igra za rodnu Njemačku, a Kevin-Prince za očevu domovinu Ganu. Igrali su jedan protiv drugoga na SP-u 2010. u Južnoj Africi, a onda ponovno i lani na SP-u u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Kevin-Prince i Jerome Boateng

Thiago i Rafinha Alcantara

Obojica su izdanci Barcelonine nogometne škole i sinovi nekadašnjeg brazilskog reprezentativca Mazinha. Thiago je u međuvremenu otišao za Pepom Guardiolom u Bayern, a Rafinha dobiva sve više prilika u dresu Barcelone. Kad su u pitanju nacionalne momčadi, Thiago se odlučio za Španjolsku u kojoj je odrastao i nogometno stasao, a Rafinha za Brazil u kojem je rođen.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Thiago Alcantara

Christian i Massimiliano Vieri

Puno poznatiji Christian je bio jedan od najboljih napadača na prijelazu stoljeća, promijenio je niz klubova i bio uzdanica talijanske reprezentacije. Njegov brat Massimiliano nije bio ni približno tako uspješan iako je karijeru započeo u Juventusu. Za reprezentaciju rodne Australije upisao je šest nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Christian Vieri

Tim i Chris Cahill

Tim je nekadašnji napadač Evertona i najbolji strijelac australske reprezentacije u povijesti. Njegov brat Chris nije bio dovoljno kvalitetan za Australiju, pa se odlučio za majčinu pradomovinu Samou u čijoj je izabranoj vrsti neko vrijeme bio i kapetan.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Tim Cahill

Luis i Paolo Suarez

O Barceloninoj zvijezdi Luisu se zna puno toga. Mnogima, međutim, nije poznat podatak da ima brata Paola koji je također nogometaš. Luis, dakako, igra za rodni Urugvaj, dok je Paolo povremeni reprezentativac Salvadora čiji je dres zaslužio dobrim igrama u tamošnjem klubu Isidro Metapanu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Luis Suarez

Paul, Mathias i Florentin Pogba

Paul Pogba (22) je jedan od najboljih svjetskih veznjaka i jak adut francuske reprezentacije. Tri godine stariji Florentin i Matias su također nogometaši, prvi igra za St. Etienne, a drugi za škotski Partick Thistle. Za blizanca, međutim, nije bilo mjesta u frnacuskoj reprezentaciji, pa igraju za rodnu Gvineju.

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Matias i Florentin Pogba

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo