Objavljena velika pobjeda nad Zdravkom Mamićem

Navijači okupljeni u Građansku inicijativu Zajedno za Dinamo objavili su priopćenje vezano za rješenje sportske inspekcije i epilog trogodišnje pravne bitke za voljeni klub.

15.11.2013.
10:41
VOYO logo

"Jučerašnji je dan, 14. studenoga 2013., velik dan za nas kao navijače Dinama. Nakon više od tri godine teške institucionalne borbe, ignoriranja, pritisaka, prijetnji i ucjena, jučer je sportska inspekcija zagrebačkog Gradskog kontrolnog ureda svojim rješenjem potvrdila da smo mi – članovi Dinama okupljeni u Građansku inicijativu Zajedno za Dinamo, bili u pravu.

Da podsjetimo, borba za povratak Dinama navijačima, a protiv samovolje i diktature započela je 10. kolovoza 2010. Tada je u Udruzi navijača Dinama jednoglasno odlučeno da se kreće u bojkot svih utakmica dok se god situacija u klubu ne promijeni. Uskoro se borbi priključio velik broj Dinamovih navijača sa svih tribina, te započinje i pravna borba. Već na javnoj tribini održanoj na Kaptolu 29. kolovoza 2010., traži se objavljivanje Statuta kluba, koji je tada bio brižno skrivan od navijača i javnosti, te raspisivanje demokratskih izbora za čelništvo kluba – s obzirom da je Dinamo bio i ostao udruga građana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon što je, uz puno muka, skrivani Statut tijekom rujna 2010. ipak ugledao svjetlo dana, s radom počinje i Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo, te ubrzo od kluba traži usklađivanje Statuta, a pogotovo klupske prakse i poslovanja sa Zakonom o sportu.

Gospodo iz nelegitimne uprave Dinama, inspekcija je u rješenju u potpunosti uvažila članske zahtjeve i traži od vas da prestanete kršiti zakon i da se:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- uvedu demokracija i izbori za upravu kluba na kojim će sudjelovati svi članovi – nasuprot tome sada imamo farsu u kojoj se vlastodršci vječno međusobno biraju kao da smo u Sjevernoj Koreji;

- Dinamovo poslovanje preustroji i da klub postane posve otvoren i transparentan prema članovima, te posebno građanima koji ga financiraju svojim teško stečenim novcem;

Tekst se nastavlja ispod oglasa

- u klubu donesu valjani opći akti, te da u njemu više ne smiju djelovati osobe kojima je iz raznih razloga to zakonom zabranjeno – jer zakon je iznad vaših privatnih interesa, ortakluka i igrica.

Dragi prijatelji, Dinamovi članovi i navijači, ovo je velika pobjeda Građanske inicijative Zajedno za Dinamo, ali i vaša pobjeda. Zato sada ne smijemo stati! Kao što smo već mnogo puta rekli – mi kao članovi kluba ne želimo niti jednu poziciju u klubu ili njegovim tijelima, ne želimo nikakvu osobnu korist, nego samo da oni kojima Dinamo pripada ostvare svoja zakonska prava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dinamovci, gotovo je s diktaturom i samovoljom! Vratite se na stadion, vjerujte u bolje sutra, iskažite svoje mišljenje i najvažnije od svega – obnovite članstvo u vašem Dinamu. Članovi kluba, odazovite se na izbore za upravljačka tijela. To pravo nam, od gradske sportske inspekcije prokazani uzurpatori, više nikad neće moći oduzimati.

No, iako su institucije jasno rekle da je vaše pravo da birate klupsko čelništvo i tijela, poznavajući praksu trenutne nelegalne klupske garniture, oni će i dalje tražiti nove spinove i nepoštene načine kako nas utišati ili odstraniti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I zato je sada važnije nego ikad – obnovimo kult našega kluba, obnovimo svoje članstvo! Vratimo Dinamo dinamovcima!

Građanska inicijativa Zajedno za Dinamo"

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo