NAVIJAČKA GROZNICA TRESE GRAD: / 'Jedva čekam da me prođu trnci, kao nekad'

Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

Futsal Dinamo održao je povijesnu presicu uoči velikog spektakla na Šalati u subotu (19 sati) na kojem će odigrati humanitarni susret s momčadi engleskog Nottinghama.

4.9.2015.
19:21
PIXSELL, Luka Stanzl
VOYO logo

Futsal Dinamo ovaj puta je organizirao humanitarnu akciju u suradnji s udrugom “Jedni za druge” koja se bavi prevencijom ovisnosti, socijalnom i psihološkom rehabilitacijom te resocijalizacijom bivših ovisnika i osoba s invaliditetom uz pomoć terapije jahanjem. Cilj akcije je prikupiti sredstva koja će biti donirana udruzi kako bi se pomoglo njezinu radu, a sve će biti popraćeno spektaklom na Šalati na kojoj će predstaviti klub. I dok svi još pričaju o prošlogodišnjem tulumu, sad je na red došao još jedan.

Image
ZAGREPČANI GAZE SVE PO REDU: /

Mamiću, ovo u Ligi prvaka možeš samo sanjati

Image
ZAGREPČANI GAZE SVE PO REDU: /

Mamiću, ovo u Ligi prvaka možeš samo sanjati

Nakon premijerne sezone u kojoj je uspio izboriti prvu hrvatsku malonogometnu ligu, Futsal Dinamo ponovno je na Šalati, ponovno na tom mjestu koje se već sad može zvati kultnim za ovaj zagrebački malonogometni klub.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Futsal Dinamo nastavlja svoju priču

Ove godine, Futsal Dinamo i Bad Blue Boysi nastavljaju svoju priču u utakmici protiv engleskog prvoligaške futsal ekipe Nottinghama. Priču, koja iz godine u godinu poprima sve veće razmjere i pokazuje kako to zaista izgleda kada navijači imaju svoj klub za koji navijaju, koji se vodi po demokratskog načelu jedan član, jedan glas, kao što je slučaj u najvećim europskim klubovima poput Barcelone, Bayerna, Reala. U Španjolskoj, primjerice, na takav način funkcioniraju još Athletic Bilbao i Osasuna, a na listi klubova koji gaje takav model je i švedski Malmö.

Nažalost, veliki Dinamo već je godinama taoc male skupine ljudi koja sama sebe bira i potvrđuje u Izvršni odbor i Skupštinu kluba. Navijači su tome odlučili reći ne, na kraju je borba dovela do osnivanja svog kluba. I dogodila se - ljubav. U biti, bila je to ljubav na prvi pogled, ljubav prema Svetinji iz Maksimira, kako navijači govore. I tako nakon godinu dana, klub je održao i svoju prvu presicu uči još jednog spektakla koji će zapalit grad.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl
Image
Foto: PIXSELL, Luka Stanzl

"Ovakve ljubavi prema klubu nema. Da nas čitavu sezonu bodre i budu naš dvanaesti igrač. Hrvatski futsal sve je bliže najjačim europskim zemljama. Uvjeren sam da ćemo uspjeti u prvoj ligi ove sezone. Što se tiče Šalate, jedva čekam da vidim kako će to sve sutra izgledati. Da me trnci prođu kad osjetim kako je to nekad bilo", emotivno govori o utakmici i nekim drugim, ljepšim vremenima novoprodišli trener Mićo Martić.

Gosti u iščekivanju navijačkog ludila

"Rezultat nam nije u prvom planu. Nego da se svi zajedno proveselimo i da damo svoj obol ovoj humanitarnoj akciji. Kiša? Ako bude kiše, onda čistiti prije samog početka događaja i to je to. Opet će sve biti dobro", jasan je Martić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utakmica je pobudila zanimanje velikog broja ljudi, za sada prodaja karata ide sjajno, prodano je nekih 900 komada, pa se očekuje da Šalata bude puna isto kao i prošle godine, da odzvajanja sjeverni dio Zagreba 7 stupnjeva po Richteru. Minimalno. Toliko bar očekuje društvo iz Engleske. Momčad University of Nottingham ove je sezone ušla u prvu englesku futsal ligu. I humanitarni sraz s Futsal Dinamom bit će im pripremni uoči početka nove sezone, debitantske u Superligi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Prvi puta smo u Superligi i to je veliki izazov za moju momčad. No, isto kao što je Supeliga veliki izazov, tako je i sutrašnja utakmica veliki izazov za nas. Imati ćemo priliku odigrati utakmicu s ozbiljnom momčadi i vidjeti kako je to nastupati pred pravom navijačkom atmosferom", počinje priču trener Nottinghama, portugalski trener Roger Augusto, čovjek koji je u svojoj karijeri bio trener u velikanima poput Benfice, Sportinga, momčadi koje nastupaju u UEFA-inoj futsal Ligi prvaka.

"Sad ću vidjeti koliko moji momci mogu. Uskoro nam počinje sezona, za tjedan dana i ovo će biti pravi test".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Test će biti i za kapetana momčadi Moea Maghrbija koji itekako dobro zna što ga sutra očekuje...

"Veselim se istrčati pred navijače. Znam da Dinamo ima veliku vojsku navijača, jednu od največih u Hrvatskoj. Tako da je čitava momčad u iščekivanju kako je to istrčati pred više od 4000 ljudi", uzbuđeno će kapetan Moe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Sportski.net
Image
Foto: Sportski.net

Šalata će se pokloniti legendama Dinama

Navijački korteo će krenuti s glavnog zagrebačkog trga u 18 sati, a spektakl počinje u 19 sati kada će utakmicu odigrati mlađe kategorije kluba, a u 20 sati svoj susret započet će Legende Dinama i momčad Notinghama. Za legende Dinama igrati će imena poput Darija Šimića, Slavka Ištvanića i Zvonimira Solde, pa se zaista isplati doći.

Karte za ovaj događaj mogu se kupiti u BBB Fan shopu u Ilici 37 po cijeni po 25 kuna. Isto tako, na Šalati ćete moći kupiti humanitarne majice "Jedni za druge" pod cijeni od 100 kuna za majice za odrasle i 50 kuna za majice za djecu. Nema sumnje, očekuje se dobra navijačka zabava kojoj su se odazvale i neka poznata lica poput glumca Hrvoja Kečkeša i Luke Petrušića...

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo