'SVI SU SUMNJALI U NAS'

ZADOVOLJSTVO MEĐU VATRENIM DEBITANTIMA: ‘Rekli su da je ovo najgora Hrvatska u povijesti, to nam je bio motiv’

Veliki su doprinos neočekivanoj pobjedi hrvatske reprezentacije u prijateljskoj utakmici protiv Meksika u Los Angelesu (2-1) dala trojica Hajdukovih igrača.

U prvom nastupu na tlu Sjeverne Amerike hrvatske je reprezentacija, u kojoj su prevladavali igrači iz HNL-a, svladala jake Meksikance. Golove za Hrvatsku su zabili Duje Čop i hajdukovac Fran Tudor, a osim njega, predstavnici splitskog kluba u Kaliforniji su bili Nikola Vlašić te Zoran Nižić.

STRAHOVALI OD SRAMOTE, DOČEKALI SENZACIJU: Vatreni s momčadi punom debitanata šokirali favorizirani Meksiko

IZBORNIK ČAČIĆ LIKUJE: ‘Ušutkali smo nevjerne Tome koji su nas ispratili sa skepsom’

‘Željeli smo se dokazati’

“Znali smo da je Meksiko odličan te smo se postavili čvrsto u obrani i čekali svoje šanse. Cijela je momčad odigrala na vrhunskoj razini. Dio meksičkih navijača nam je i zviždao te nam je to bio motiv više, željeli smo se dokazati. Premda su gotovo svi u Hrvatskoj sumnjali u nas, pokazali smo da možemo i zasluženo pobijedili”, rekao je Vlašić za internetsku stranicu HNS-a.

“Svi su bili jedan za drugoga, u tome je najveća tajna. Imamo igrače iz hrvatske lige, igrače iz inozemstva, ali samo zajedništvo nas je dovelo do pobjede. Svi sanjamo poziv u reprezentaciju, pogotovo za ovakve utakmice pred 60.000 navijača, a ja želim nastaviti s dobrim igrama u klubu te ću onda s pravom očekivati sljedeći poziv”, dodao je Vlašić.

‘Moj san je ispunjen’

Nižić je čvrsto držao hrvatsku obranu koja je u drugom poluvremenu imala puno posla.

 

“Iako je bilo mnogo debitanata te iako smo ispraćeni s velikom skepsom kao najgora reprezentacija u povijesti Hrvatske, odigrali smo pravu utakmicu, posebno u prvom dijelu kada smo zabili dva gola. U nastavku smo pali, ali unatoč tome zasluženo pobijedili. S obzirom da smo samo tri dana bili zajedno, mislim da smo odigrali korektno i u napadu i u obrani, a sve što smo propustili mi u obrani, pohvatao je Lovre Kalinić“, istaknuo je Nižić i zaključio:

“Velika je čast i ponos igrati za sveti dres naše reprezentacije, to je san svakog igrača koji se počne baviti nogometom. Moj je san ispunjen.”

Povratak na Net.hr