VIDEO: / Kakav 'el clasico', ovo morate vidjeti prije smrti

Nakon dvije godine Argentina svijetu nudi 'superclasico', vjerojatno najstrastveniji derbi na svijetu. River Plate u nedjelju dočekuje Boca Juniors.

27.10.2012.
11:03
VOYO logo

Obožavate nogomet? Odlično. Upozoravamo vas unaprijed. Nedjelja u 19.30 pravo je vrijeme da nekako pokušate sjesti ispred malog ekrana i na nekom programu pronađete 'Superclasico'.

Da, postoji nešto 'veće' i od 'El clasica'. Nešto što je u Argenini više od života. River protiv Boce, jedan od najspektakularnijih derbija planete koji u sebi nosi fanatičan sudar klubova koje odvaja 99 godina mržnje otkako su odigrali prvu međusobnu službenu utakmicu. The Observer je objavio popis od 50 sportskih stvari koje morate napraviti u životu i vidjeti derbi Buenos Airesa je na prvom mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vidjet ćete derbi prepun energije, boja i strasti. Posebice strasti kakvu nema nigdje drugdje na planeti. Oba kluba mogu se pohvaliti velikom povijesti, River je osvojio 34, a Boca 30 naslova prvaka Argentine. Koliko su zvijezda dali tom predivnom sportu, nema potrebe niti nabrajati, jer bi na to potrošili previše kartica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kroz povijest Boca je tradicionalno privlačila siromašniji sloj argentinske metropole. Ima veze s činjenicom da je klub nastao u kvartu kraj dokova, dok se River odselio u bogatiji kvart Buenos Airesa. Zato je i klubu nadimak 'Los Millionarios' odnosno milijunaši.

No, to danas više nema toliko veze, a milijunaši su preklani prvi put grubo kiksali u klupskoj povijesti. Ispali su u drugu ligu, ali se ekspresno i vratili i svijetu opet donijeli 'superclasico'. Kod Rivera ćete vidjeti i jedno super poznato ime - David Trezeguet ispunio je svoj dječački san i obukao bijelo-crveni dres.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Boca je nešto uspješnija kroz povijest (126 pobjeda, 105 neodlučenih, 107 pobjeda Rivera), a i ove sezone Boca je trenutno četvrta, a River na tek 10. mjestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
fnc 15
Gajin svet
Cijena strasti
Hell's kitchen
default_cta
Azbuka našeg života
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Alvin i vjeverice
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Volio bih da sam ovdje
Brak na prvu
Playmobil
default_cta
Sumrak saga: Mladi mjesec
VOYO logo