Legenda Milana pita Hrvate: 'Zašto se to dogodilo? To je pogubno!'

'Jako ste solidna momčad. Na žalost, kad ste zabili gol protiv Brazila, potpuno ste prepustili inicijativu protivniku, što je na kraju bilo pogubno.

18.6.2014.
12:18
VOYO logo

"Nije Brazil bio toliko moćan da je obrana bila jedini izbor. Na drugačiji način slična se stvar dogodila Bosni i Hercegovini protiv Argentine. I oni su se u pojedinim trenucima povlačili bez pravog razloga. Znate, bez kontinuiteta i bez čvrstog uvjerenja da možeš svakoga dobiti ništa veliko nećeš napraviti. To je zakon sporta, a Hrvatska protiv Brazila nije bila dovoljno uvjerena u pobjedu, valjda ćete protiv Kameruna to promijeniti, jer vidi se da kvalitetu imate", poručio je ponajbolji afrički nogometaš George Weah.

Bivši napadač Milana smatra da Kamerunci nemaju previše šanse.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ljudi su se svađali netom prije ulaska u avion jer nisu imali nikakvu podršku, nikakvu podršku Saveza, a to je nekakav minimum za momčad koja ide na Svjetsko prvenstvo. Teško je u takvom stanju napraviti rezultat na ovakvom turniru, vidjelo se to odmah protiv Meksika. Nisam baš optimističan glede Kameruna na ovom turniru, nisam baš optimističan glede svih afričkih selekcija..."

Gdje je onda problem?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Afrički nogomet ima potrebu za mnogim stvarima koje u razvijenim nogometnim zemljama postoje kao najnormalnija stvar. Infrastruktura, novac, organizacija u svakom smislu, prava konkurencija koja te tjera da budeš bolji... Polako će se sve to dogoditi i kod nas u Africi, ali za sada smo daleko od vrhunskog nogometnog svijeta. Bez obzira što imamo talent i ogromne potencijale. Sam primjer Kameruna dovoljno govori o svemu", poručio je Weah u razgovoru za Sportske novosti i dodao:

"Obala Bjelokosti igrala je dobro protiv Japana, ali ne znam može li iznenaditi i napraviti nešto veliko na turniru. Japan ipak nije bio pravi test. Jasno, nadam se da bi neka afrička zemlja mogla iznenaditi, ali, nažalost, nisam siguran da je takvo što."

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo