RIJEKA LAKO OSVOJILA POLJUD! Brazilac Héber uništio očajni Hajduk: / Torcida vrijeđala Riječane i Srbe

Image
Foto: PIXSELL

U devetom kolu domaćeg nogometnog prvenstva Rijeka je u 74. 'Jadranskom' derbiju slavila protiv Hajduka s 2-0.

17.9.2017.
18:48
PIXSELL
VOYO logo

HAJDUK - RIJEKA 0-2

HAJDUK: Stipica - Juranović, Ismajli, Borja Lopez, Memolla - Savvas, Radošević, Kožulj - Hamza, Tudor - Almeida.

RIJEKA: Prskalo - Vešović, Župarić, Punčec, Zuta - Maleš, Mišić - Kvržić, Bradarić, Heber - Gavranović

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Strijelci: 0-1 Heber (24.), 0-2 Heber (58')


Tekst se nastavlja ispod oglasa

U derbi susretu 9. kola Prve HNL u Splitu igraju nogometaši Rijeke su slavili protiv Hajduka s 2-0 (1-0) i smanjili zaostatak za vodećim Dinamom. Prvak Rijeka dobila je u Splitu "Jadranski derbi" i ostala za petama Dinamu, dok je Splićanima s dva gola presudio junak dvoboja Heber.

Iz šansama vrlo siromašnog prvog dijela ističe se maestralan potez Rijekina Brazilca Hebera koji je u 24. minuti ubačaj Žute s desne strane iz teške pozicije vrhom kopačke pretvorio u vrlo atraktivan pogodak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon iznimno mlake i jalove igre u prvom dijelu, Splićani su počeli daleko ofenzivnije i motiviranije u drugom dijelu, no Rijeka je to kaznila drugim golom u 58. minuti. Veliku pogrešku je napravio branič Lopez kome je loptu oduzeo Mišić, udarac Gavranovića brani Stipica, a Heberu nije bilo teško odbijenu loptu pospremiti u praznu mrežu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 66. minuti je Prskalo bravurozno obranio udarac Hanze iz slobodnog udarca s 18 metara, a vratar Rijek je obranio i pokušaj glavom Hajdukova pojačanja Huga Almeide u 67. minuti. Torcida je do 10. minute svojim neumjesnim navijanjem vrijeđala Riječane i Srbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljudom je, tako, odzvanjalo "ubi Srbina", "ubi Riječana". Vodi Dinamo s 25 bodova, Rijeka ima 21, a Hajduk i Osijek po 16 bodova. Pred 20.000 gledatelja na stadionu Poljud sudio je Pajač iz Zeline.


Tekst se nastavlja ispod oglasa


Tekst se nastavlja ispod oglasa

UŽIVO:

90' - GOTOVA JE UTAKMICA

87' - Navijači lagano napuštaju Poljud.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

86' - Umjesto Bradarića je u igri Pavičić, a žuti karton je zbog preoštrog starta dobio Said.

78' - Almeida je izašao, Šehić je u igri. Poljudske tribine zvižducima su popratile debi novog Hajdukovog pojačanja. Nije oduševio Almeida, nije pokazao Hajdučko srce.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

68' - Šansa za Hajduk! Prskalo sjajno brani. Pucao je Hugo Almeida, glavom na prvoj stativi, ali Rijekin golman je to nekako odbio. Morao je Hajduk ovo iskoristiti.

64' - Ohandza ima problema sa zadnjom ložom, upravo je zato na trenutak morao van iz igre. Rijeka je do sad napravila 17 faulova, Hajduk tek 6.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

58' - GOOOL za Rijeku. Bijeli s Rujevice vode s 2-0. Pa što radi Borja Lopez?! Gnjavio je loptu Lopez, umjesto da je izbije u aut, ma što dalje od svog gola. Naravno, izgubio ju je Lopez, Mišić mu krade, daje za Gavranovića kojem Stipica brani udarac, ali tu je Heber koji je naišao na odbijanac i pospremio loptu u mrežu za 2-0 Rijeke. Ima li Hajduk snage za vratiti se u susret?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

56' - Hajduk je u drugom dijelu zaigrao bolje, ali bez prilike i dalje. Riječani su se opustili nakon pritiska Splićana početkom drugog dijela. Opasan napad Rijeke sad, Kvržić je prošao i pao na 20-ak metara, Pajač odmahuje rukom. Morat će se Splićani sad otvoriti što će Rijeci dati šansu za polukontre i kontre.

49' - Slobodan udarac za Hajduk sa 30 metara izveo je Radošević, lopta je otišla preko gola

Tekst se nastavlja ispod oglasa

46' - Ohandza je na terenu od prve minute nastavka, Kožulj je ostao u svlačionici. Treba Carrillu dodatne snage i elana u napadu.

46' - POČELO JE DRUGO POLUVRIJEME

Tekst se nastavlja ispod oglasa

45' - Završilo je prvo poluvrijeme. Rijeka na Poljudu vodi s 1-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

35' - Hajduk igra loše. Rijeka puno bolja, ima sredinu terena, ima gol i stativu nakon toga. Od bijelih zasad - ništa. Niti jedna jedina šansa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

30' - STATIVA ZA RIJEKU! Sreća je sad spasila Hajduk, koji gotovo da nema sredinu terena. Maleš je pucao s 25 metara, ali lopta se odbila od stative. Ima Hajduk sreće...

26' - Problemi za Keka. Punčec je nezgodno pao na rame nakon što mu je Kožulj napravio 'most'. Morao je van igrač Rijeke. Elez je ušao.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

24' - GOOOL - Rijeka vodi 1-0. Riječani su zabili iz prve akcije na utakmici! Žuta je dugo gnjavio loptu na lijevoj strani, pao je pa se ustao, nekako je prošao i uspio ubaciti, a Heber je majstorski reagirao te iz prve pogodio za vodstvo Rijeke.

19' - Činilo se ovo kao dobra akcija, Tudor za Almeidu, ali nova Hajdukova desetka loše ubacuje. Čak i da je to prošlo, teško da bi omaleni Tudor mogao nešto napraviti u skoku. Za sad nismo puno vidjeli na Poljudu.

10' - Poljudom odzvanja "ubi Srbina, ubi Srbina, ubi, ubi, ubi Srbina" u režiji Torcide.

7' - Šahovska bitka na Poljudu! Nakon početnog ispitivanja snaga, Rijeka je pokušala preko lijeve strane, ali ofsajd pa ništa od prve šanse na utakmici. Ali zato je tu ono poznato vrijeđanje Torcide koja je više fokusirana na vrijeđanje Armade nego na igru svog kluba u čiju ljubav se tako kunu.

1' - POČELA JE UTAKMICA. Hajduk protiv Rijeke pred oko 15.000 ljudi. Igor Pajač iz Zeline sudi Jadranski derbi.


16.20 - Hajduk čeka pobjedu protiv Rijeke od 21. ožujka 2012. godine kad je na Kantridi bilo 3-0. Još dulje Splićani čekaju slavlje protiv Rijeke na svom Poljudu. Zadnji put su dobili 7. kolovoza 2011. godine, dakle prije više od šest godina! Hajduk je tada vodio Krasimir Balakov, Rijeku Alen Horvat, Vukušić i Andrić zabili su za 'bile', Švrljuga je pogodio za Rijeku. Za Hajduk je tad branio Subašić, a igrala su i braća Sharbini, Kukoč, Inoha, Rueben Lima...

Rijeka na ogled Hajduku stiže nakon domaćeg poraza od AEK-a na startu Europske lige, ali i na krilima visoke pobjede u 8. kolu HNL-a protiv Cibalije na Rujevici 7-0. Splićani su, pak, "pali" u Gradskom vrtu golom u 93. minuti.

[FOTO] DINAMO SLAVIO U UVJETIMA NA RUBU REGULARNOSTI! Svi na terenu jedva su čekali da završi ‘vaterpolo’

"Utakmica svih utakmica koja dolazi vrlo brzo nakon Europe. Važna je za obje momčadi jer se skupljaju bodovi, ali je i stvar prestiža za navijače", rekao je trener Rijeke Kek.

"Fizički smo spremni i mislim da će moji igrači na utakmici pokazati ono što pokazuju na treningu, a to je čvrst karakter", izjavio je strateg Splićana Joan Carrillo.

Stoga, najblaže rečeno, najavljuje se ratnička utakmica, nikako u onom stilu iz prošlog kola u Gradskom vrtu, kad se dogodio znatan pad intenziteta Hajdukove igre. Carrillo žali za tim bodom izgubljenim u posljednjim sekundama igre. Španjolski trener ponovio je staru mudrost:

"Ono što nisi uspio za 90 minuta, nemoj dopustiti da izgubiš u zadnjoj minuti. A to se nama dogodilo..."

Ono što muči Carrilla jest stanje kapetana Zorana Nižića (načet virozom) i sjajnog Ante Ercega (osjeća zatezanje mišića). Po svemu sudeći, Nižić će biti u stroju, dok je izostanak Ercega ipak izvjestan, što je veliki hendikep za “bijele”.

S velikim zanimanjem iščekuje se debitantski nastup Portugalca Huga Almeide, rasnoga golgetera, koji je ipak u godinama, u stvari znatno usporenih reakcija. Trener Carrillo vjeruje da će Almeida nadoknaditi izostanak ubojitog mađarskog napadača Marka Futacsa, a umjesto Ercega trebao bi zaigrati "joker s klupe" Franck Ohandza.

Dogodi li se to da Carrillo pošalje na teren momčad s dva prava napadača, bit će poruka kako računa da će ofenzivom splitska momčad napokon doći do pobjede. Jedan od glavnih igrača Hajduka, stoper Španjolac Borja Lopez, tvrdi da Hajduk, bez obzira na izostanak udarnog tandema Futacs - Erceg, ipak ima moćne adute u napadu.


Samit
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
default_cta
Azbuka našeg života
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
default_cta
Volio bih da sam ovdje
VOYO logo