Novi izazov

VRSALJKO PREDSTAVLJEN U MADRIDU: Vatreni se ne boji konkurencije i ima jako visoki cilj sljedeće sezone!

Hrvatski nogometni reprezentativac Šime Vrsaljko (24) predstavljen je u ponedjeljak kao novi član Atletico Madrida. Odmah u startu je ambiciozno najavio da u nadolazećoj sezoni s novim klubom želi igrati u finalu Lige prvaka.

Vrsaljko je došao iz talijanskog prvoligaša Sassuola, a s Atleticom je potpisao petogodišnji ugovor. Za mjesto na desnom boku u novom će se klubu boriti sa španjolskim reprezentativcem Juanfranom (31).

‘Zdrava konkurencija’

“Za mene je ovo veliki iskorak u karijeri, ali i velika obveza. Nadam se da ću u Atleticu napredovati i postati bolji igrač. U nogometu se uvijek može bolje pa se nadam da ćemo ponoviti, ako ne i nadmašiti rezultat iz prošle sezone. Nadam se da će Atletico ponovno igrati finale Lige prvaka, to je i moj osobni cilj”, istaknuo je Vrsaljko na konferenciji za novinare.

O borbi za pozicioju u momčadi sa sedam godina starijim Juanfranom (31), rekao je:

“On je moj klupski kolega, cijenim ga. To će biti zdrava konkurencija. Želim se podrediti ekipi, to je najvažnije.”

‘Vjerujem u sebe’

Otkrio je Vrsaljko i što je presudilo u njegovoj odluci o dolasku na Vicente Calderon.

“Kad sam čuo da me trener Diego Simeone želi, odlučio sam. Uz njegove trenerske kvalitete, nadam se da ću biti bolji. Puno sam čuo i o kondicijskom treneru Ortegi. Jedva čekam iskusim rad s njim. Spreman sam, imao sam dovoljno vremena za odmor i jedva čekam da se priključim momčadi”, rekao je Vrsaljko koji se priključio suigračima u Los Angeles de San Rafaelu, mjestu udaljenom 70 kilometara od Madrida, gdje se Atletico priprema svako ljeto.

“Španjolska liga mi je izazov, novo iskustvo. Vjerujem u sebe. To mi daje snagu za nadolazeću sezonu”, poručio je na kraju Vrsaljko.

Povratak na Net.hr