VRIJEME JE DA SE KRENE: / Real se mora riješiti Ronalda, a evo i zašto

Image
Foto: Screenshot

Premda gola statistika tjera na aplauz i divljenje, sakrivajući pritom neke vrlo važne detalje, činjenica jest da je Cristiano Ronaldo i u ovoj sezoni najbolji strijelac madridskog Reala.

1.3.2016.
14:04
Screenshot
VOYO logo

Sve su glasnije priče da će prijelazni rok u ljetnim mjesecima razdvojiti Ronalda i madridski klub u kojem ne samo da je ostavio dubok trag, već je i promijenio neke knjige rekorda. S druge strane, baš to bi i mogao biti još jedan od utega na onoj strani vage koja bi trebala ukazati da je stiglo vrijeme da se Ronaldo iskuša u nekim novim ispitima.

Osigurao mjesto među velikanima

Mjesto u Realovoj povijesti Ronaldo je osigurao po mnogo čemu, a svakako i po tome što je u svojoj sedmoj sezoni u dresu kraljevskog kluba postao i njegov najbolji strijelac svih vremena. Brojka je trenutačno zaustavljena na 347 iz odigranih 333 utakmica, što ponovno naglašava njegov nevjerojatan podvig.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je on zapravo velik najbolje će se vidjeti na primjeru klupske legende Raula kojega je svrgnuo s trona najboljeg strijelca svih vremena. Legendarni španjolski napadač postigao je 323 pogotka za sastav sa Santiago Bernabeua, a za to mu je trebalo odigrati čak 741 utakmicu. Njegov prosjek postizanja pogodaka iznosi 0.44 po ogledu što je osjetno slabije od onoga što i danas radi Ronaldo s 1.05 zabijenih golova u 90 odigranih minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ne zabija najjačima

Portugalac je i danas ubojit, ali manje u odnosu na neke prijašnje sezone. Postigao je 22 ligaška gola u 26 odigranih utakmica i 34 ukupno u 33 susreta u kojima je nastupio, no i postao je igrač koji u Primeri zabija klubovima koje bi Real vrlo vjerojatno svladao i bez njegova doprinosa. Oko 70 posto pogodaka zabio je klubovima iz donjeg dijela ljestvice španjolskog prvenstva što baš i ne opravdava svaki euro kojega prima na mjesečnoj razini, a posebice ne ako se zna da gol nije postigao Barceloni, Atleticu, Villarrealu ili, pak, Sevilli. Riječ je o klubovima koji s Real Madridom zatvaraju Top 5 Primerine ljestvice.

Njegov doprinos Realovoj igri u trenucima suparničkog posjeda lopte praktički ne postoji, a u utakmicama u kojima nije na popisu strijelaca to sve zapravo ne izgleda odveć impresivno. Dapače, čak i postaje problem kada je riječ o dvobojima s jakim suparnicima, pri čemu mu se (prečesto) događa da koketira sa isključenjem uslijed nervoze koju se niti ne trudi sakriti. Njegovim udarcima suci gledaju kroz prste, no i tome će uskoro doći kraj. Prije više od mjesec dana neki su španjolski mediji podsjetili na pet takvih primjera, a još je veći broj onih u kojima odbija sudjelovati u proslavi pogodaka svoje momčadi, posebice ako je golu prethodio njegov promašaj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nervoza tjera na rastanak

Nervoza se očituje i u njegovim izjavama kroz koje se ne libi verbalno napasti suigrače zbog doprinosa za koje on smatra da su premali u odnosu na zahtjeve utakmica i u odnosu na ono što on na travnjaku pruža. Ako već nije, onda će sigurno takvim ispadima steći niz neprijatelja u svlačionici u kojoj je još uvijek 'gazda', ali i upitno koliko još.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, prodaja se nameće kao ispravna odluka. S 31 godinom na leđima pred njim je još nekoliko kvalitetnih sezona, no možda i posljednji 'teški' transfer. Real (i) u ovoj sezoni previše bazira igru na njegovim nadahnućima umjesto na kolektivnoj igri koja bi mogla uroditi boljim plodovima. S njim u rosteru to će se teško promijeniti, a time će teško doći i do prekida Barcelonine dominacije u Primeri koju navijači Reala toliko priželjkuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

I dalje iznimno kvalitetan igrač i dalje sjajno unovčiv brend, s već upisanim imenom u povijest kluba, Ronaldo je svakim danom i sve dalje od njega. Na žalost nekih navijača Reala i radost drugih. Kao i bogatih klubova koji ga silno žele dovesti u svoje redove.

Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo