VLASNIK FULHAMA I JACKSONVILLEA ODUSTAO OD WEMBLEYJA: / Njegova ponuda izazvala brojne podjele

Image
Foto: AFP

Jaguars Shahid Khan odustao od kupovine stadiona Wembley

17.10.2018.
17:33
AFP
VOYO logo

Vlasnik engleskog nogometnog premierligaša Fulhama i NFL momčadi Jacksonville Jaguars Shahid Khan (68) odustao je od kupovine stadiona Wembley. Pakistansko-američki milijarder je za hram 'otočkog' nogometa ponudio Engleskom nogometnom savezu (FA) 700 milijuna eura. Međutim, kada je shvatio da je njegova ponuda izazvala brojne podjele, povukao se.

OTKRIVENO KOJI EUROPSKI KLUB ŽELI BOLTA: Iako ganja karijeru profesionalnog nogometaša jamajčanski sprinter ponudu je – odbio

Odlučio povući svoj prijedlog

"Gospodin Khan je odlučio povući svoj prijedlog jer smatra kako je njegova ponuda izazvala više podjela nego što je očekivao," kazao je izvršni direktor FA-a Martin Glenn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Engleski mediji navode kako je problem nastao u novcu. Međutim, ne u visini ponude, već u načinu kako će FA podijeliti taj novac.

Članovi Glavnog odbora FA-a su nedavno prihvatili Khanovu ponudu, a konačna odluka je trebala biti poznata nakon sjednice Vijeća FA-a u kojem se nalazi 127 članova predstavnika klubova i lokalnih nogometnih organizacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Većina navijača i engleskih nogometnih legendi protiv prodaje

Većina navijača i engleskih nogometnih legendi protivila se prodaji doma engleskog nogometa, a bivši engleski reprezentativac Gary Neville je prodaju Wembleyja prozvao smiješnom i suludom.

Stadion Wembley je izgrađen 1923. godine. Službeni kapacitet stadiona je bilo 82.000 mjesta, premda je bilo utakmica na kojima se okupilo i više od 100.000 gledatelja. Na ovom stadionu engleska vrsta je igrala 70 godina, a 1966. je osvojila i svoj jedini svjetski naslov. Na “Wembleyu” su održana i natjecanja na olimpijskim igrama 1948. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stadion je zatvoren 2000. godine, srušen 2003. godine, a na njegovom mjestu je izgrađen novi Wembley koji je otvoren u ožujku 2007. Rušenje starog i izgradnja novog stadiona je koštala oko milijardu eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo