BAŠ IM NE IDE

VJESNICI PROLJETNOG DEBAKLA: Ovi su igrači rođeni pehisti. Gdje god dođu – ispadaju iz lige

Stoper Hully Cityja Curtis Davies postao je prošli vikend 13. nogometaš u povijesti koji je najmanje četiri puta ispadao iz Premier lige. Tim povodom se FourFourTwo prisjetio još nekih pehista koji jednostavno donose lošu sreću gdje god dođu i ispadanje im je postalo svakodnevica.

Rob Green

Bivši vratar engleske reprezentacije ispadao je iz Premier lige s Norwichem, West Hamom i dvaput s QPR-om. Danas kruh zarađuje u drugoligašu Leeds Unitedu.

Hermann Hreidarsson

Hermann HreidarssonFoto: IAN KINGTON

Islandski branič jedan je rekorder, ispadao je s pet različitih klubova: Crystal Palaceom, Wimbledonom, Ipswichem, Charltonom i Portsmouthom.

Nathan Blake

Velšanin je također pet puta ispadao, ali s četiri kluba. Uspjelo u dresovima Sheffield Uniteda, Boltona (dvaput), Blackburna i Wolverhamptona.

Marcus Bent

Marcus BentFoto: PAUL BARKER

Nekadašnji se napadač selio u drugu ligu kao član Crystal Palacea, Ipswicha, Leicestera i Charltona.

Paul Dougherty

Drži vrlo neobičan rekord jer je od 1984. do 1987. tri sezone zaredom ispadao s Wolverhamptonom. Iz prve u drugu, iz druge u treću, iz treće u četvrtu ligu.

David Wetherall

I njegova je priča slična. Najveći dio karijere je proveo u Bradfordu što mu je u razdoblju od 2001. do 2007. donijelo pad iz Premier lige do četvrte engleske lige.

Fabio da Silva

Daleko manje uspješniji od brata blizanca Rafaela. U Manchester Unitedu se nije nametnuo pa karijeru gradi u manjim klubovima. Ispadao je s QPR-om, Cardiffom i ove sezone s Middlesbroughom.

Roger Johnson

Roger JohnsonFoto: BEN STANSALL

Najprije je ispao iz Premier lige s Birminghamom, potom je s Wolverhamptonom pao iz elitnog razreda u treći da bi se prošle sezone i s Charltonom stropoštao iz druge u treću ligu.

Povratak na Net.hr