'Višegodišnje laži iz Dinama doživjele su kulminaciju'

5.7.2012.
11:32
VOYO logo

Damir Vrbanović pojasnio je što je Mario Mamić, sin predsjednika Dinama Zdravka, radio u Madridu, istaknuvši da nije dogovarao transfer Luke Modrića, te da on nije njegov agent. Po pom se pitanju oglasila i Građanska inicijativa 'Zajedno za Dinamo', koja je poslala službeno priopćenje, koje donosimo u cijelosti:

"Poštovani,

Tekst se nastavlja ispod oglasa

višegodišnji koloplet laži, jeftinih izmotavanja i prikrivanja, karakterističnih za vladajuću garnituru Dinama i hrvatskog nogometa, ovih je dana doživio svoju kulminaciju. U medijima je tako osvanulo 'objašnjenje' navodno vrhunskog pravnog stručnjaka Damira Vrbanovića, kako Mario Mamić s Real Madridom nije pregovarao kao menadžer Luke Modrića. Gospodin Vrbanović tako tvrdi sljedeće:

'U pravilniku FIFE stoji da u ime igrača mogu posredovati licencirani agenti, ali i roditelji, braća, sestre, supružnici, odvjetnici, pravni savjetnici.'

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako nemamo saznanja o srodstvu ili braku Luke Modrića i Marija Mamića te kako smo sasvim sigurni da Mario Mamić ne posjeduje potrebna pravna znanja ili diplome uz pomoć kojih bi Luku Modrića zastupao kao odvjetnik ili pravni savjetnik, izražavamo svoju opravdanu sumnju u istinitost 'objašnjenja' gospodina Vrbanovića.

S druge strane, sasvim smo sigurni u to da je Mario Mamić još donedavno bio menadžer i agent Luke Modrića, te da je u tom svojstvu sudjelovao u pregovorima s Real Madridom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nemoguće nam je i zamisliti da jedan ozbiljan klub poput Real Madrida voli gubiti vrijeme te o financijskim i pravnim aspektima multimilijunskog ugovora pregovarati s 'prijateljima', 'rođacima' ili s bilo kime tko nije ovlašten konkretno odlučivati o sudbini pojedinog igrača.

Srećom, danas je na internetu većinu stvari gotovo nemoguće sakriti pa je tako vrlo lako doznati u kojem svojstvu je Mario Mamić boravio u Madridu. O tome su uz renomiranu Marcu izvijestili i drugi dobro obaviješteni izvori iz Španjolske, te iz Engleske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svjesni smo da je u hrvatskom nogometu danas, nažalost, na snazi jedan jedini zakon, a to je riječ Zdravka Mamića, koji je u konkretnom slučaju davno donio pravorijek te rekao: 'Moj sin će raditi što ja hoću i što ja mislim da je u redu, kretenu jedan glupi, marš u pičku materinu', međutim, smatramo kako bi se institucije pravne države i nadležna ministarstva ovim slučajem trebale pozabaviti što prije. Naime, kao što smo rekli i u prethodnom priopćenju, radi se o bjelodanom kršenju postojećeg Zakona o sportu.

I za kraj, nadležne institucije upozoravamo kako je sve to izrekao Damir Vrbanović, koji, kao i njegov šef Mamić, sve ove godine uopće ne bi smio sjediti u tijelima saveza ili kluba, zbog toga što se protiv njega vodi kazneni postupak za koji je određena kazna od tri ili više godina. Danas taj isti Damir Vrbanović namjerava zasjesti na mjesto izvršnog predsjednika Saveza. Čestitamo svim institucijama koje su to dopustile", zaključuje se u priopćenju Građanske inicijative 'Zajedno za Dinamo'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Molitva prije zore
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Barbapapa
Brak na prvu Australija
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo