PRESUDA OKA SOKOLOVOG

VIŠE NEMA SUMNJE: Sudac je besramno pomogao Dinamu, ali oštećen je i Slaven protiv Rijeke!

Suđenje u utakmicama Dinamo – Istra i Slaven Belupo Rijeka bilo je vrlo loše, ocjena je Oka sokolovog Matea Beusana.

Dinamo je u 16. kolu na svome Maksimiru odigrao samo 1-1 protiv Istre, ali Rijeke nije iskoristila njegov kiks. U nedjelju je u Koprivnici odigrala 0-0 protiv Slaven Belupa, tako da i dalje na vrhu ima šest bodova prednosti pred Modrima.  Nakon obje utakmice bilo je dosta repova, posebno u Koprivnici gdje su suci travnjak napustili u pratnji zaštitara.

OKO SOKOLOVO IMAT ĆE PUNE RUKE POSLA: Pogledajte spornu situaciju iz koje je Dinamo poveo

‘Ni sudac nije mogao pomoći Dinamu’

Sudački ekspert Beusan je u HRT-ovoj emisiji Stadion potvrdio kako je Željko Frković u Maksimiru značajno pomogao Dinamu. Dinamo je, naime, u 44. minuti poveo iz jedanaesterca nakon što je pao Šitum. No, Beusan tvrdi da kaznenog udarca nije trebalo biti.

“Igrač plavih  pada i tek nakon toga, kad je već loptu udario glavom, dolazi do kontakta. Za mene je to pogreška suca”, jasan je bio Beusan.

Sporni jedanaesterac za Dinamo
Sporni jedanaesterac za DinamoFoto: Screenshot

Istra je izjednačila samo koju minutu kasnije nakon što je Schildenfeld igrao rukom. Iako su Puljani tražili crveni karton, Oko sokolovo smatra da je žuti karton bio dovoljna kazna jer se nije radilo o stopostotnoj prilici. No, Frković je zato, smatra Beusan, pogriješio na štetu Istre u još dva navrata: najprije kad nije pokazao žuti karton Fioliću nakon grubog starta na Solomonu, a nakon toga kada ne samo da nije pokazao žuti Matelu, već mu nije dosudio ni prekršaj nakon oštrog starta na Gržanu.

“Frković je pokušavao pomoći Dinamu. Ali Dinamo je bio toliko loš da mu ni on nije uspio pomoći”, cinično je dodao stručni komentator Joško Jeličić.

Nije bio penal za Slaven

Što se tiče utakmice u Koprivnici, dvije situacije koje su bile najviše sporne su ruka Mitrovića i dosuđeno zaleđe Heberu. U 12. minuti Rijekin stoper Mitrović igrao je rukom u kaznenom prostoru, ali Beusan tvrdi da sudac Andrej Burilo kada nije dosudio jedanaesterac.

TKO JE ZAPRAVO OŠTEĆEN: Na ove dvije sporne situacije mogu se itekako žaliti Koprivničani

“Ovdje nema nikakve namjere, ruka nije toliko udaljena od tijele. Ispravna odluka suca da nema kaznenog udarca”, rekao je Beusan.

Nepostojeće zaleđe zbog kojeg je poništen gol Slavena
Nepostojeće zaleđe zbog kojeg je poništen gol SlavenaFoto: Screenshot

U 64. minuti je Burilo na signaliziranje pomoćnika poništio pogodak domaćih zbog zaleđa. Slaven je definitivno oštećen u toj situaciji.

“U pitanju su milimetri su, ali ako je sudac u dilemi, mora dati prednost napadaču. Zaleđa nema jer se ruka od 1. srpnja ne računa. U najmanju ruku su igrači u liniji, a tada nema zaleđa”, jasan je bio Beusan.

Povratak na Net.hr