VIDEO: / KAKVA LUDNICA Bayern Munchen nokautiran usred Porta

Ludnica u Ligi prvaka! Barcelona je u prvoj četvrtfinalnoj utakmici protutnjala Parizom s 1:3.

15.4.2015.
14:33
VOYO logo

PORTO. Stadion Dragao - 50,400 gledatelja; Sudac: Carlos Velasco Carballo (Španjolska);

Strijelci: 1-0 Quaresma (3-11m), 2-0 Quaresma (10), 2-1 Alcantara (28), 3-1 Martinez (65)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žuti kartoni: Casemiro, Sandro, Danilo / Neuer, Lahm, Rode

PORTO: Fabiano - Danilo, Martins Indi, Maicon, Alex Sandro - Herrera, Casemiro, Oliver Torres (od 75. Neves) - Ricardo Quaresma (od 85. Evandro), Martinez, Brahimi (od 79. Hernani)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

BAYERN: Neuer - Dante, Rafinha, Boateng, Bernat - Lahm, Alonso (od 74. Badstuber), Thiago Alcántara - Muller, Lewandowski, Gotze (od 56. Rode) Pep Guardiola je u Porto otputovao u nadi u što bolji rezultat, koji će mu jamčiti mirnoću pred uzvrat u Munchenu. No, doživio je šok! Porto je odigrao najbolju utakmicu ove sezone i propisno očitao bukvicu zvijezdama bavarskog diva. Junak utakmice bio je sjajni Quaresma, koji je s dva pogotka nokautirao Nijemce.

Uz Quaresmu, Bavarce su uništile pogreške njihove obrane. Quaresma je zabio u trećoj iz jedanaesterca i u desetoj minuti, dok je Martinez izborio kazneni udarac i zabio za 3-1 u 65. minuti Pogodak nade za Bayern uoči uzvrat u Munchenu zabio je Thiago Alcantara (28). Uzvratni susret je 21. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bila je to druga pobjeda Porta u šest međusobnih susreta protiv Bayerna, a prvu su ostvarili u finalu Kupa prvaka 1987. godine kada je susret odličila glasovita peta Rabaha Madjera.

//cdn.playwire.com/bolt/js/embed.min.js

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njemački prvak je u Portu nastupio bitno oslabljen neigranjem Arjena Robbena, Francka Riberyja, Bastiana Schweinsteigera, Davida Alabe, Medhija Benatije i Javia Martineza, no to nije bilo opravdanje za blijedo izdanje njemačkog prvaka.

Porto nije mogao poželjeti ljepše otvaranje utakmice. Portugalci su već nakon deset minuta vodili 2-0, a oba gola je postigao Ricardo Quaresma. Domaćin je iskorio dva neobjašnjiva poklona bavarskog sastava. Prvo je Alonso načinio veliku pogrešku što je iskoristio Martinez i izašao sam ispred Neurea koji ga je srušio. Quaresma je sigurno realizirao kazneni udarac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sedam minuta kasnije Quaresma je 'ukrao' loptu Danteu i krenuo sam prema Neueru i rutinski ga matirao. Šokirani Nijemci do konca prvog poluvremena uspjeli su smanjiti rezultat, a strijelac je u 28. minuti bio Thiago Alcantara.

Prvu priliku u nastavku susreta imao je domaćin i to u 57. minuti, no Neuer je sjajno zaustavio udarac Casemira sa šest metara. Osam minuta kasnije Bayernu nije pomogao niti ponajbolji vratar svijeta. Alex Sandro je dugačkom loptom sjajno uposlio Jacksona Martineza koji je iskoristio slabu reakciju Boatenga, te lako zaobišao Neuera i zatresao mrežu za konačnih 3-1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG: Sirigu, Van der Wiel, Thiago Silva (David Luiz, 21), Marquinhos, Maxwell, Cabaye, Rabiot (Lucas, 65), Matuidi, Lavezzi, Pastore, Cavani.

BARCELONA: Ter Stegen, Montoya (Adriano, 80), Pique, Mascherano, Alba, Busquets, Rakitić (Mathieu, 74), Iniesta (Xavi, 53), Suarez, Neymar, Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STRIJELCI: 0-1 Neymar (18), 0-2 Suarez (67), 0-3 Suarez (79), 1-3 Mathieu (82-ag).

SUDAC: Mark Clattenburg (ENG)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

STADION: Park prinčeva

GLEDATELJA: 48.000

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Spektakularna utakmica odigrana je na Parku prinčeva između PSG-a i Barcelone.

Barca je povela u 18. minuti. Messi je odlično uposlio Neymara, koji je izbio sam pred vratara Sirigua i precizno pogodio dalji kut. A četiri minute ranije Messi je s ruba šesnaesterca pogodio vratnicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

PSG je u prvom poluvremenu imao jednu veliku priliku, u 28. minuti, nakon polukontre, Cavaniju se otvorio prostor da sam krene prema golmanu, ali je oklijevao i Mascherano je uspio izbiti loptu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na početku drugog dijela, u 49. minuti, vratar Barcelone Ter Stegen uspio je zadržati udarac Pastorea, a onda je uslijedio šou Luisa Suáreza. U 67. minuti Suarez je u solo prodoru promiješao trojicu igrača PSG-a, a pritom je DavidU Luizu gurnuo loptu kroz noge, i akciju je okončao točnim udarcem za vodstvo Barce 2-0.

Nova genijalnost Suareza dogodila se u 79. minuti. Nakon duplog pasa sa Mascheranom, Suarez je ponovno proturio loptu kroz noge Davidu Luizu, a potom je sa 16 metara pogodio za 3-0.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Utješni pogodak PSG je zabio u 82. minuti. Udarac Van der Wiela okrznuo je Mathieua i lopta je odsjela u mreži.

Hrvatski veznjak Ivan Rakitić igrao je do 74. minute za Barcu, pruživši dobru partiju. Uzvrat je za tjedan dana na Camp Nou.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo