HEROJ ULICE / Ušao u povijest nogometa pa završio kao vozač taxija!

Svi volimo kada golmani zabiju gol. Dobro, svi osim navijača momčadi kojima su zabili. No, uvijek se razveselimo kada vidimo da golman odjuri u napad zajedno sa suigračima i bude čovjek odluke.

17.3.2015.
13:15
VOYO logo

Uglavnom su to bili potezi očajnika, kada u posljednjim sekundama se priključe napadu kako bi zabili gol za produžetke, pobjedu, što god im već treba, a jako rijetko vidimo golmana koji je zadužen za izvođenje prekida poput brazilske legende Rogerija Cenija. Upravo je on jedan od majstora čiji smo potez istaknuli.

1. Rogerio Ceni

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 1198 utakmica 42-godišnji vratar je zabio 125 utakmica, uglavnom iz jedanaesteraca ili slobodnih udaraca. Najviše u povijesti nogometa, a ovo je samo jedan od njegovih slobodnjaka. Postavio loptu, namjestio nogu i opalio poput Beckhama. Jednostavno genijalac.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Jose Luis Chilavert

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Dobri golmani idu putem dinosaurusa. Ugrožena su vrsta koja će nestati", smatra paragvajska legenda koja misli da se rodio i desetak godina prerano:

"Ne znam koja bi mi sada bila tržišna cijena, ali vrijedio bih mnogo novaca. Nema baš puno golmana koji mogu otići u napad i zabiti", kazao je 49-godišnji Jose koji je za samo za Paragvaj zabio osam golova. U jednoj sezoni za Velez je zabio čak 12 golova. Riveru je zabio slobodnjak s 55 metara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. Pedro

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pedro nije ostvario slavu na vrhunskoj razini, igra u španjolskoj 4. ligi i tako je pričuvni vratar. Njegova momčad Sarinena gubila je od Borje s 3:2, pa je on u posljednjim sekundama otrčao u napad i zabio golčinu kakvu će pamtiti cijeli život. 'Škorpionom' je donio bod svojoj momčadi.

Jednostavno majstorski.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Jimmy Glass

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jimmy je heroj Carlislea, gradića na granici Engleske i Škotske. Carlisle United je bio na putu ispadanja, igralo se posljednje kolo, posljednja minuta nadoknade protiv Plymoutha, a na semaforu je svjetlilo 1:1. Smješila im se peta liga, trebala im je pobjeda, a onda je Jimmy otrčao u napad i 10 sekundi prije isteka dodatka zabio. Cijeli stadion je od sreće utrčao u teren, a Scarborough je ispao u Conference...

Bio je to svibanj 1999. godine, a da stvar bude bolja, čovjek je odigrao ukupno tri utakmice za Carlisle. Bio je na posudbi iz Swindona, a zaigrao je jer se prvi vratar Knight ozlijedio. Nakon tog gola više ništa nije postigao u karijeri, igrao je po engleskim 'seoskim' ligama. Nije niti trebao. Zabio je gol u sudačkoj nadoknadi, kojom je njegov klub ostao u ligi. Rijetko tko doživi takvu slavu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 27 godina odustao je od nogometa, napisao biografiju i postao takstist. Njegov gol je britanski Channel 4 izabrao među 100 najboljih sportskih trenutaka u povijesti sporta.

Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo