VIDEO: / Real drhtao do posljednjih trenutaka!

Nogometaši Real Madrida vratili su prednost od tri boda ispred Barcelone pobjedom u Valenciji 3:2 protiv istoimenog domaćina u posljednjoj subotnjoj utakmici 13. kola španjolskog prvenstva.

20.11.2011.
2:08
VOYO logo

Real je poveo u 20. minuti utakmice preko francuskog reprezentativca Karima Benzeme koji je nakon odlične lopte Xabija Alonsa lijevom nogom sjajno pogodio lijevi kut Valencijina vratara Diega Alvesa. Tih 1:0 je ujedno bio i rezultat prvog djela utakmice.

U nastavku je Real bio nešto rezerviraniji, ali su svejedno uspjeli povisiti na 2:0 u 72. minuti. Iz kornera je oštru loptu ubacio Nijemac Mesut Özil, a najviši u skoku bio je Sergio Ramos. Nije se dugo moralo čekati na odgovor domaćina koji su krenuli na sve ili ništa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tri minute nakon primljenog pogotka Valencija je smanjila preko Roberta Soldada, koji je obranjenu loptu Ikera Casillasa topovskim udarcem poslao u nebranjeni dio gola.

Nedugo nakon toga imao je Soldado priliku i izjednačiti, ali je njegov udarac zaustavio Sergio Ramos na putu prema golu. Odmah je nakon propuštene prilike uslijedila kazna s druge strane. Jednu visoku loptu prema kaznenom prostoru Valencijin vratar išao je izbijati glavom, međutim natrčao je Cristiano Ronaldo, prenio loptu u kazneni prostor i onda je iz vrlo teškog kuta poslao u mrežu za 3:1.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Valencija je ponovno uzvratila na drugoj strani i to ponovno preko Soldada. Pablo Hernandez stigao je loptu koja je išla prema gol-autu, ubacio ju na rub peterce gdje ju je malim dodirom Soldado prenio u mrežu. Nakon toga uslijedila je prava opsada gola Real Madrida koji se međutim uspio obraniti.

Domaćini su čak i postigli pogodak, ali je isti opravdano poništen zbog očitog zaleđa. Valencija je imala u posljednjoj, četvrtoj, minuti sučeve nadoknade veliku priliku izjednačiti, ali je udarac, koji je već savladao Casillasa, na podu "obranio" napadač Kraljevskog klubaHiguain.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon istog uslijedila je opsada glavnog suca od strane Valencijinih nogometaša koji su tražili igranje rukom, ali usporena snimka pokazuje da je Argentinca lopta pogodila u prsa i dijelom u rame. Nedugo nakon toga sudac je odsvirao kraj susreta. Utakmicu je obilježila velika grubost nogometaša trenera Josea Mourinha koji su uspjeli zaraditi čak sedam žutih kartona.

Nogometaši Ajaxa i drugo kolo zaredom u nizozemskom prvenstvu ne znaju za pobjedu. Iako su u 83. minuti vodili s 2:0 to nije bilo dovoljno za osvajanje tri boda protiv Brede u 13. kolu Eredivisie.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Momčad Franka de Boera povela je preko Miralema Sulejmanija u 36. minuti prvog poluvremena, a tih 1:0 je ujedno bio i konačan rezultat prvih 45 minuta igre. U drugom dijelu nije bilo golova sve do šest minuta prije kraja, a tada se otvorilo. Najprije je Derk Boerrigter povisio na 2:0 za Ajax i činilo se da će to biti dovoljno za tri boda.

Međutim, Breda je pogocima Kolka u 84. i Schildera u 89. minuti utakmice poravnala na 2:2, te ujedno postavila konačan rezultat. Ajax je trenutno četvrta momčad prvenstva sa 21 osvojenim bodom, odnosno 10 manje od vodećeg Alkmaara koji ima i utakmicu manje od "kopljanika".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Gajin svet
fnc 15
Hell's kitchen
Brak na prvu
Azbuka našeg života
default_cta
Cijena strasti
Tajne vinove loze
Ljubavna zamka
Smrt u raju
Pevačica
default_cta
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Sumrak saga: Mladi mjesec
Playmobil
Volio bih da sam ovdje
default_cta
VOYO logo