[VIDEO] RAZIGRANA BORUSSIA RAZBILA FREIBURG: / Dortmund na krilima Marca Reusa puše Bayernu za vratom

Image
Foto: AFP
Image
Foto: AFP

Borussia Dortmund je razbila Freiburg na gostovanju u 30. kolu njemačke Bundeslige

21.4.2019.
18:11
AFP
VOYO logo

Nogometaši Borussije Dortmund zadržali su priključak s vodećim Bayernom pobijedivši u nedjeljnom dvoboju 30. kola njemačkog prvenstva domaći Freiburg sa 4-0 (1-0). Najveće zasluge za 21. prvenstveni trijumf "crno-žutih" u ovoj sezoni pripadaju Marcu Reusu, strijelcu drugog te asistentu kod prvog i trećeg pogotka.

Kapetan Borussije u 12. minuti je nakon nekoliko brzih dodavanja izbio sam na lijevom krilu i poslao loptu usamljenom Jadonu Sanchu koji ju je samo gurnuo u mrežu. U 54. minuti Reus je odlično utrčao u prazan prostor, dobio pravovremeno loptu od Guerreira te ju poslao pokraj istrčalog vratara Schowolowa. U 79. minuti

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Reus je optrčao cijelu obranu Freiburga kako bi u kontranapadu utrčao s lijeve strane u kazneni prostor, dobio loptu i proslijedio ju do usamljenog Marija Goetzea koji ju je gurnuo u mrežu za 3-0. Konačnih 4-0 postavio je Paco Alcacer iz kaznenog udarca dosuđenog zbog igranja rukom Stenzela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Četiri kola prije kraja prvenstva Bayern je na vrhu sa 70 bodova, jednim više od Borussije Dortmund, dok trećeplasirani RB Leipzig ima 61 bod. U neizvjesnoj borbi za Ligu prvaka četvrti je Eintracht sa 52 boda iz 29 utakmica. Petoplasirana Borussia Moenchengladbach sa 51 bodom i Hoffenheim sa 50 odigrali su 30 utakmica. Freiburg je sa 32 boda na 13. mjestu i s osiguranim mjestom u Bundesligi i sljedeće sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U nedjelju (18 sati) će igrati još Hertha i Hannover, a 30. kolo će u ponedjeljak (20.30 sati) zaključiti Wolfsburg i Eintracht.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
Tajne vinove loze
default_cta
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
Yu-Gi-Oh sevens
default_cta
Obiteljske tajne
San snova
Cijena strasti
VOYO logo